Jolien D'hoore pakt de bloemen in avondcriterium in Oetingen

  Podium van Memorial Danny Steenhout: 1. Jolien D'hoore, 2. Lindy van Anrooij, 3. Ann-Sophie Duyck.

  Als Jolien D'hoore in deze coronatijden ergens aan de start komt, dan eindigt ze steevast bovenaan. Gisteren was de snelle vrouw van Boels-Dolmans de snelste van een kopgroep van 5 in de Memorial Danny Steenhout, een avondcriterium in Oetingen, in Vlaams-Brabant.

  70 km kregen de rensters voor de wielen geschoven in de 1e editie van deze koers. Door het Nederlandse kampioenschap ontbraken de oranje toppers, de Belgische EK-rensters zegden in laatste instantie af, omdat ze anders nog een extra coronatest moesten ondergaan.

   

  Dat maakte de rekening niet van Lindy van Anrooij (Ned), Alice Sharpe (Ier) en Imogen Cotter (Ier), die met zijn drieën een vlucht opzetten. D'hoore en Ann-Sophie Duyck waren de enigen die nog de oversteek konden maken. In een spurt met z'n vijven was D'hoore duidelijk de snelste, voor Van Anrooij en Duyck.

  Uitslag:

  1. Jolien D'hoore, 70 km in 1u56'27"
  2. Lindy van Anrooij (Ned) - z.t.
  3. Ann-Sophie Duyck
  4. Alice Sharpe (Ier)
  5. Imogen Cotter (Ier) op 3"