Ga naar de inhoud

Deceuninck-Quick Step controleert, maar Nizzolo triomfeert in Italiaans kampioenschap

In Italië is de driekleur sinds vandaag eigendom van sprinter Giacomo Nizzolo (NTT). Hij was de snelste van een fel uitgedund peloton, waar Deceuninck-Quick Step lange tijd de touwtjes in handen had. Davide Ballerini en Sonny Colbrelli mochten mee op het podium.

Bekijk hoe Nizzolo naar de zege snelt

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jonge Bagioli fluit Ulissi telkens terug

Tussen Bassano del Grappa en Cittadella kon het Italiaans kampioenschap twee kanten opgaan. 

 

De enige klim per ronde La Rosina (2,9 km en 6% gemiddeld) was ideaal als trampoline voor de aanvalslustige klimmers.

 

Fausto Masnada reed voor het eerst in het shirt van Deceuninck-Quick Step en wou de finale niet afwachten. Maar net als bij Ballerini, De Marchi, Ciccone en Formolo werd zijn poging ingedijkt.

 

Op de klim die ook bezaaid was met kasseitjes bleef een uitgedunde groep over. Toen kattenrappe mannen zoals Nizzolo en Colbrelli weer kwamen aansluiten, stortte Ulissi zich tot 2 keer toe in het offensief in de laatste 5 km.

 

Maar Deceuninck-Quick Step-jonkie Andrea Bagioli floot Ulissi terug. Knap werk van de neoprof, die het bedje spreidde voor zijn snelle ploegmaat Ballerini.

 

Colbrelli ging als eerste de sprint aan, maar werd overvleugeld door Ballerini. Nizzolo had zijn jump het best van iedereen getimed en zoefde voorbij Ballerini. Ook in 2016 ging Nizzolo al met de Italiaanse tricolore aan de haal.

Uitslag Italiaans kampioenschap
1. Giacomo Nizzolo 253,7 km in 5u48'37"
2. Davide Ballerini zelfde tijd
3. Sonny Colbrelli  
4. Andrea Vendrame  
5. Kristian Sbaragli  
6. Diego Ulissi  
7. Alessandro De Marchi  
8. Andrea Bagioli  
9. Giacomo Garavaglia  
10. Davide Formolo