Freddy De Kerpel: "Voor mij won Persoon nipt met 1 puntje"

  " "

  De oud-bokser vond de uitspraak van Persoon na de match raar: "De vechtlust was eruit."

  Vooraf had oud-bokser Freddy De Kerpel Delfine Persoon de favorietenrol toegedicht, maar de Belgische verloor haar revanchekamp tegen Katie Taylor op punten. "Het was een fantastische, spannende match. Voor mij wint Delfine zeer nipt", zegt De Kerpel in De ochtend op Radio 1.

  De Kerpel verklaart zijn mening over de kamp nader: "Taylor was preciezer en de slagen die ze gaf, waren zuiverder. Delfine miste veel slagen, maar ze heeft ook 10 keer meer slagen uitgedeeld. Ik verklaar me nader: als zij 10 keer slaat, mist ze er 6, maar ze raakt Taylor 4 keer. Taylor slaat 2 keer en dat is 2 keer raak."

   

  "Het is misschien geen perfecte vergelijking, maar Delfine was de hele wedstrijd in de aanval op Taylor. Voor mij wint ze heel nipt met 1 puntje."

   

  "Ik vind de nederlaag dan ook niet helemaal terecht. Wat je wel kan zeggen, is dat Delfine een beetje te onbesuisd heeft gebokst. Ze moest snel starten en dat heeft ze gedaan, maar op bepaalde momenten was het slordig, zonder goeie voorbereiding van links, waardoor ze regelmatig zwaar gecounterd werd."

   

  "Vanaf de 2e ronde was ze ook zwaar getekend onder haar oog en was er die gebroken neus. Het uitzicht daarvan heeft natuurlijk veel invloed gehad op de scheidsrechters."

   

  "Delfine valt de hele tijd aan, Taylor wordt constant in de verdediging gedrukt en moet veel slagen incasseren, veel meer dan Delfine. Eén scheidsrechter geeft 5 punten verschil, dat is 5 ronden verschil, dat is onmogelijk. Zelfs als ik sommige twijfelgevallen aan Taylor geef, kom ik toch nog altijd uit aan een overwinning met 1 ronde verschil voor Delfine."

   

  De Kerpel denkt dat het "thuisvoordeel" speelde: "De kamp was in de achtertuin van de promotor van Taylor. In boksen heb je altijd die subjectieve beslissingen. Ik zal niet zeggen dat het kwaadwillig is, al kan je daar soms aan twijfelen."

  Taylor was zuiverder, maar Delfine raakte haar veel meer.

  Freddy De Kerpel

  "Rare uitspraak van Persoon: Taylor verdiende niet te winnen"

  Persoon zelf zei achteraf dat Taylor verdiende te winnen. "Dat is sportief, maar wel een rare uitspraak", stelt De Kerpel. "Ik vind dat Taylor het niet verdiende om te winnen. In de 1e kamp had Delfine met een groter verschil gewonnen. Ze domineerde ook nu de kamp. Taylor raakte wel zuiverder, maar veel minder."

   

  "Delfine was misschien boksmoe en ontgoocheld na de match, dat het iets moeilijker was. Maar als ze de kamp rustig herbekijkt, zal ze volgens mij toch wel inzien dat ze de wedstrijd heel nipt wint."

   

  Welke gevolgen heeft deze dubbele nederlaag tegen Taylor voor de carrière van Persoon? "Dat is voor mij moeilijk te zeggen. Ik kan niet in haar hoofd kijken. Wat ik opmerk uit haar interview na de wedstrijd, is dat ze boksmoe is."

   

  "En ik bedoel dat niet fysiek, maar mentaal. Ze vecht 2 prachtige wedstrijden met Taylor, ook voor zeer veel geld. Maar nu ze een 2e keer verliest, is de vechtlust eruit. Na de 1e kamp was ze vol vechtlust, gisteren na toch weer een goeie kamp hoorde ik de commentaar van iemand die het beu is."

   

  "Beu in de zin van: ik heb er genoeg van, ik ben 35 jaar, heb een fantastische carrière gehad, het is genoeg geweest. Misschien zal ze stoppen of misschien krijgt ze over 2 maanden opnieuw goesting.   

  Wat ik opmerk uit haar interview na de wedstrijd, is dat Delfine boksmoe is. De vechtlust is eruit.

  Freddy De Kerpel