VIDEO: Sanchez viert in Spanje, Démare houdt Alaphilippe van eerste titel

Arnaud Démare is de sterkste in de sprint bergop.

In het buitenland worden vandaag kampioenentruitjes uitgedeeld. In Spanje is Luis Leon Sanchez de winnaar na een hectisch slot, in Duitsland was Marcel Meisen verrassend de snelste en in Frankrijk was Arnaud Démare de sterkste.

Spanje: eerste triomf voor Luis Leon Sanchez

Luis Leon Sanchez (Astana) is op zijn 36e voor het eerst kampioen van Spanje geworden. Na een chaotische wedstrijd rekende hij in de slotkilometer af met Jesus Herrada (Cofidis). Die kon door fietspech niet meer volgen in de laatste hectometers en kwam te voet over de finishlijn in La Iruela.

 

Gorka Izagirre profiteerde en werd tweede na zijn ploegmaat, Vicente Garcia de Mateos (Aviludo-Louletana) vervolledigde het podium.

Duitsland: Meisen klopt Ackermann

In Duitsland draaide de titelstrijd uit op een sprint. Topfavoriet Pascal Ackermann (Bora) kon het daarin verrassend niet afmaken. Hij verloor van Marcel Meisen, ploegmaat van Mathieu van der Poel bij Alpecin-Fenix en ex-crosser. Alexander Krieger maakte het feestje van Alpecin-Fenix compleet door derde te worden.

Démare pakt zijn derde driekleur

Arnaud Démare is voor de derde keer Frans kampioen. De kopman van FDJ rondde het werk van zijn team krachtig af in het slot.

 

Julian Alaphilippe leek op weg naar de driekleur na een dubbele inspanning bergop, maar viel wat stil en werd nog bijgebeend door Démare en Bryan Coquard.

 

In de sprint met drie rekende Démare gemakkelijk af met zijn medevluchters.

Luxemburg: Geen titel voor Jungels

Na 5 opeenvolgende titels is er een einde gekomen aan de reeks van Bob Jungels in Luxemburg. Hij werd tweede na Kevin Geniets (FDJ) in de sprint.

Nog meer kampioenen:
Denemarken Kasper Asgreen  
Italië Giacomo Nizzolo lees hier het verslag
Nederland Mathieu van der Poel lees hier het verslag
Noorwegen Sven Erik Bystrøm