Luis Suarez wil bij Barça blijven: "Ook bij Real konden ze er niets meer van"

  Luis Suarez toont zijn ontgoocheling.

  In een interview met de Spaanse krant El Pais heeft Luis Suarez voor het eerst gereageerd op de vernedering tegen Bayern München. De Uruguayaan zou moeten vertrekken bij FC Barcelona, maar wil zelf graag blijven. "Ik neem vrede met een plaats op de bank."

  "Schik me in mijn rol"

  Niet alleen voor FC Barcelona, ook voor Suarez werd het een seizoen om snel te vergeten. De 33-jarige goalgetter groeide door blessures nooit naar zijn beste vorm toe. Hij kon dan ook niets doen aan de geweldige "patat" tegen Bayern München. 

   

  Suarez zou net als Piqué, Alba, Vidal, Rakitic, Busquets,... op de wip zitten, maar ontkent gepikeerd in El Pais. "Fijn dat zoiets gezegd wordt, maar ik heb nog niet met de nieuwe trainer Ronald Koeman over volgend seizoen gesproken."

   

  "Niemand kan me verwijten dat ik niet alles voor deze club geef. Ik zou het ook geen probleem vinden als de nieuwe trainer mij liever vanaf de bank laat beginnen. Ik schik me in mijn rol. Ik accepteer dat. Ik denk dat ik nog steeds van grote waarde kan zijn voor FC Barcelona."

  Ik denk dat ik nog steeds van grote waarde kan zijn voor Barcelona.

  Luis Suarez

  "Ze konden er bij Real niets meer van"

  Suarez denkt dat de club zich wel zal herpakken. Hij maakt zelfs de vergelijking met aartsrivaal Real Madrid. "Weet je nog dat Real Madrid afgelopen jaar kansloos van Ajax verloor in de Champions League? Ze konden er niets meer van."

   

  "Modric moest stoppen, Kroos was klaar en Ramos was een ramp en niets meer waard. Nu zijn het weer fenomenen en vormen ze een sterke ploeg. Het is helaas altijd zwart of wit. De voetbalwereld is opportunistisch."