Coach Vincent Kompany: "Of ik stress voel? Neen, niet in het bijzonder"

  In de coulissen was Vincent Kompany af en toe al misschien meer trainer dan speler, maar zondagavond volgt de echte vuurdoop van de nieuwe T1 van Anderlecht. "Ik moet nog alles bewijzen, maar zoiets motiveert me", vertelde hij op zijn persbabbel voor de match tegen Moeskroen.

  "We zijn aan deze week begonnen met een heel respectvol afscheid van Frank Vercauteren, die de spelersgroep heeft bedankt. En omgekeerd", opende Vincent Kompany zijn eerste voorbeschouwing op een competitiematch als T1 van paars-wit.

   

  "Het was deze week voor mij duidelijker en gemakkelijker om tot in de details voorbereid te zijn op deze match. Of ik stress voel? Neen, niet in het bijzonder. Ik heb in mijn carrière gelukkig nooit veel last gehad van stress."

   

  "Ik ben enorm goed voorbereid. Ik heb natuurlijk geen vat op wat er zal gebeuren op het veld, maar wat ik voorbereid, kan ik wel controleren. We hebben goed gecommuniceerd en op dat vlak voel ik vertrouwen, ook al is het spelletje onvoorspelbaar."

   

  Kompany benadrukte dat hij respect heeft voor tegenstander Moeskroen. En dat hij nog "alles moet bewijzen". "Maar dat motiveert me wel. Ik kom van niets en ik heb dus geen schrik om iets te verliezen."

   

  De eerste opdrachten van Kompany ogen op papier haalbaar: Moeskroen, Oostende, Cercle Brugge, Waasland-Beveren en Eupen.

   

  "Ik wil gewoon elke wedstrijd winnen. Zo simpel is het. De komende 5 matchen, de 5 wedstrijden daarna en dan nog eens 5 matchen. Tot op het einde van mijn loopbaan. Ik sta er op geen andere manier in."

  Het was deze week voor mij duidelijker en gemakkelijker om tot in de details voorbereid te zijn op deze match.

  Vincent Kompany

  "Trebel? Hij wordt gesteund door de staf en door mezelf"

  Er werd uiteraard al voorzichtig gepolst naar de opstelling van Anderlecht. En vooral naar wat er met Adrien Trebel zal gebeuren. De Franse middenvelder was lange tijd persona non grata, maar speelde zondag tegen STVV.

   

  Kompany: "Als ik praat over een specifieke speler, dan moet ik over elke naam praten. Adrien heeft goed gespeeld tegen STVV en wordt gesteund door mezelf en door de staf."

   

  "Het is logisch dat die vraag over hem komt door zijn situatie (Anderlecht zou Trebel willen verkopen, de Fransman weegt op het budget, red), maar ik had voor de match tegen STVV al beslist dat ik coach zou worden."

   

  "Meer zeg ik niet. Jullie kunnen dit zelf wel aan elkaar verbinden", knipoogde Kompany. Lees: de T1 laat uitschijnen dat hij ook vorige week al instemde met de basisplaats van Trebel.

   

  "Andere spelers hebben vorig weekend niet gespeeld, maar hebben ook goeie dingen laten zien. Ik wil die competitiviteit behouden. Dat ontbrak vorig jaar een beetje. Ze moeten elkaar pushen. Dat helpt de spelers in kwestie én de ploeg."

  "Nmecha was een van de grootste talenten bij City"

  Trainer Vincent Kompany bracht ook de nieuwkomers ter sprake. Gisteren werd de komst van huurling Lukas Nmecha afgerond.

   

  "Zijn fysieke testen waren zeer goed, maar hij mist nog ritme. Hij heeft al enkele weken niet meer gespeeld."

   

  "We moeten hem geleidelijk brengen, net als we doen met Percy Tau en Mustapha Bundu. Maar Lukas was zeker een van de grootste talenten bij City. Hij heeft soms gewoon verkeerde keuzes gemaakt."

  Herbekijk de persconferentie van Vincent Kompany: