Ambitieuze Van der Poel rijdt NK en EK: "Ieder kampioenschap is een doel"

  Mathieu van der Poel heeft drukke dagen voor de boeg met deelnames aan het NK en EK.

  Mathieu van der Poel mikt zowel op de Nederlandse als Europese titel de komende dagen. "Zelf hecht ik toch wel veel belang aan een kampioenschap", vertelt hij.

  Aanvankelijk stonden het NK en EK niet op zijn planning, maar enkele weken geleden werden ze toch een doel. Van der Poel is nu dus een van de belangrijkste renners om naar uit te kijken tijdens de wegritten van beide kampioenschappen. 

   

  De renner van Alpecin-Fenix wil zowel tijdens de wegrit van het Nederlands kampioenschap in Drenthe (zondag 23 augustus) als die van het Europees kampioenschap in het Franse Plouay (woensdag 26 augustus) een poging doen om de titel te grijpen.

   

  Het wordt de komende dagen dus druk voor Van der Poel: twee verschillende kampioenschappen op vier dagen. "Een beetje atypisch, maar dat is een goeie omschrijving van het wielerseizoen tot nu toe. Ik ben vooral heel blij dat ik weer kan koersen", aldus de renner.

  "Alles zal in de plooi moeten vallen om mee te spelen"

  "Ik heb vorig jaar in de trui van mijn land mogen rijden en dat is toch altijd wel leuk. Het was zo'n beetje het begin van mijn wegcarrière", zegt Van der Poel. 

   

  De Nederlander verwacht een zware wedstrijd in Drenthe: "Het zal sowieso een slagveld worden. De plaatselijke rondjes over de VAM-berg (een helling op een voormalige vuilnisbelt, red.) zijn ook vrij smal. De omloop ligt me normaal gezien, maar een kampioenschap winnen is sowieso lastig."

   

  "Ook omdat je tegen grote blokken opbokst. Wij zijn met z'n drieën (Van der Poel krijgt broer David en Oscar Riesebeek in steun, red.). Alles zal in de plooi moeten vallen om mee te spelen", voorspelt hij. 

  Ieder kampioenschap is een doel. Het Europees kampioenschap is iets dat hoog aangeschreven staat.

  Op het EK in Plouay legt Van der Poel de lat ook hoog: "Ieder kampioenschap is een doel. Het Europees kampioenschap is iets dat hoog aangeschreven staat. Ik heb er wel een beetje naartoe gewerkt, ja."

   

  "Het is ook een redelijk kort kampioenschap, dus ik verwacht een heel zware koers."

   

  Broer David van der Poel en Riesebeek zullen bij de Nederlandse selectie opnieuw de winnaar van de Amstel Gold Race 2019 ondersteunen. 

   

  Na het EK last Van der Poel een korte wedstrijdpauze in naar aanloop van de Tirreno-Adriatico (7-13 september). "Een goed moment om weer wat specifiek te trainen en te proberen die laatste procentjes er weer bij te krijgen."