Ga naar de inhoud

Greg Van Avermaet weet wie in zijn CCC-bubbel zit tijdens de Tour de France

 vr 21 augustus 2020 11:43
Het CCC van Greg Van Avermaet heeft dit seizoen nog geen koers gewonnen.

CCC neemt één landgenoot mee naar de Ronde van Frankrijk, die volgende week zaterdag in Nice van start gaat. Greg Van Avermaet gaat voor ritwinst, Serge Pauwels is al een tijdje op de sukkel door ziekte en ontbreekt in de selectie.

Door het afhaken van hoofdsponsor CCC na dit seizoen lijkt de Poolse ploeg als een pudding in elkaar te zakken.

 

De oranjehemden zijn bovendien nog altijd op zoek naar een eerste overwinning dit seizoen (los van de nationale kampioenschappen).

 

Die volgt komend weekend misschien wel tijdens een van de nationale kampioenschappen of vanaf 29 augustus in de Tour.

 

CCC rekent daarvoor op Greg Van Avermaet, de enige Belg in de selectie.

 

Nathan Van Hooydonck, Gijs Van Hoecke en Guillaume Van Keirsbulck blijven thuis, net als habitué Serge Pauwels. De klimmer kon door ziekte nog niet koersen na de coronapauze en heeft de lijst niet gehaald.

 

Met Matteo Trentin, Simon Geschke en Ilnoer Zakarin heeft CCC nog ex-ritwinnaars in de Tour in de gelederen. De Rus krijgt de vrijheid om voor een klassement te gaan.

De 8 namen van CCC:

  • Alessandro De Marchi (Ita)
  • Simon Geschke (Dui)
  • Jan Hirt (Tsj)
  • Jonas Koch (Dui)
  • Michael Schär (Zwi)
  • Matteo Trentin (Ita)
  • Greg Van Avermaet
  • Ilnoer Zakarin (Rus)

Van Avermaet: "Laatste keer met CCC maakt me nog meer gemotiveerd"

"Ik voel me goed", vertelt kopman Greg Van Avermaet.

 

"We weten allemaal dat het een andere Tour zal worden. Iedereen verschijnt aan de start met niet te veel koersdagen in de benen en het is lastig om in te schatten wat we mogen verwachten."

 

"Elke dag wordt een nog groter gevecht dan anders, voor de ritzege en voor het klassement. Het wordt een lastige koers, maar dat ligt me. Ook enkele ritten zien er goed uit voor mij."

 

"We hebben een sterk team met veel ervaring. Dit wordt ook mijn laatste Tour bij deze ploeg. Dat is speciaal en dat maakt me nog meer gemotiveerd om een mooi resultaat te behalen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.