Deceuninck-Quick Step viert in Frankrijk: tijdrittitel voor Cavagna

  Rémi Cavagna met de kampioenentrui.

  Deceuninck-Quick Step mag weer een overwinningsstreepje bij zetten, want Rémi Cavagna heeft zich in Frankrijk tot nationaal kampioen tijdrijden gekroond.

  De 25-jarige Rémi Cavagna was in Bretagne de snelste op een parcours van ruim 43 kilometer. De renner van Deceuninck-Quick Step deed 6 seconden beter dan Benjamin Thomas (FDJ). Het brons was voor Thomas' ploegmakker Bruno Armirail.

   

  Voor Cavagna was het zijn tweede overwinning van het seizoen. Voor de coronabreak schitterde hij al in de Ardèche Classic. Cavagna kan zijn goeie benen maandag in Plouay gebruiken om er eventueel nog een EK-trui bij te doen.

  Bilbao is de snelste in Spanje, Gana wint in Italië

  In Spanje veroverde de 30-jarige Pelle Bilbao de nationale titel tegen de klok. Hij legde het traject van 45,3 kilometer tussen Cazorla en La Iruela 36 seconden sneller af dan Luis Leon Sanchez (Astana).

   

  Sanchez' ploegmaat Gorka Izagirre werd op 1:36 derde. Bilbao, die vorig jaar zilver veroverde, volgt op de erelijst vijfvoudig nationaal kampioen Jonathan Castroviejo (Ineos) op.

   

  In Italië was de titel voor Filippo Gana. Voor de renner van Team Ineos was het zijn tweede tijdritgoud op rij. Gana reed de 38,8 kilometer in de regio Vicenza 50 seconden sneller dan runner-up Alessandro De Marchi (CCC Team). De derde plek was voor Edoardo Affini (Mitchelton-Scott), die ruim anderhalve minuut trager was dan de 24-jarige Gana.

  De top 10: