Europees kampioene Yara Kastelijn wordt kopvrouw bij Creafin-Fristads

  Deze trui zal Kastelijn niet meer dragen.

  Yara Kastelijn verandert op 1 september van veldritploeg. De Europese kampioene verlaat Team 777 en tekent bij Creafin-Fristads, de ploeg van sportdirecteur Kris Wouters. Ze hoopt er vooral meer vrijheid te krijgen. "Bij 777 werd ik soms wat beperkt door het ploegenspel", vertelt ze.

  De 23-jarige Nederlandse won vorig jaar onder andere het EK, de cross van Gavere en de Koppenbergcross. De Europese kampioene zal bij haar nieuwbakken team kopvrouw worden. Manon Bakker en Aniek van Alphen maken ook al deel uit van de ploeg.   

   

  "Ik ben bijzonder blij met deze kans", vertelde ze. "Vorig seizoen had ik nog heel wat te leren, maar na mijn Europese titel en enkele mooie overwinningen ben ik nu klaar om kopvrouw te worden. Ik heb een prachtige tijd beleefd bij Team 777. Toch had ik het gevoel dat ik af en toe wat beperkt werd door het ploegenspel. Dat is uiteraard logisch met sterke ploeggenotes zoals Annemarie Worst en Alice Maria Arzuffi. Ik wil nu de handschoen opnemen tegen de rest van het veld en volop mijn eigen kans gaan."

   

  De Nederlandse krijgt er Kris Wouters als sportdirecteur. "Met de komst van Yara zetten we andermaal een stevige stap voorwaarts als team. Yara krijgt bij ons als Europees kampioene aardig wat vrijheid en dat moet haar hopelijk in staat stellen om haar sterke seizoen 2019-2020 te evenaren en zelfs nog een tikkeltje beter te doen."