Victor Campenaerts: "Ik had Wout van Aert graag opgegeten"

Campenaerts kon vrede nemen met de 2e plaats.

Op een halve minuut van Wout van Aert legde Victor Campenaerts op het BK tijdrijden beslag op de zilveren medaille. "Ik ben op 30 seconden geëindigd van de beste renner ter wereld", reageerde de werelduurrecordhouder.

Toen Victor Campenaerts de vraag kreeg of hij tevreden was met de 2e plaats, aarzelde hij een beetje. "Ik had graag Wout van Aert opgegeten. Maar ik ben blij dat mijn tanden niet gebroken zijn", lacht Campenaerts.

 

"Zoals ik vooraf had gezegd, was Wout absoluut de topfavoriet. Op 30 seconden van Wout van Aert eindigen is momenteel hetzelfde als op 30 seconden van de beste renner ter wereld eindigen."

 

"Bij iedere bocht die ik nam, dacht ik: "Wout zal hier wel sneller door gereden zijn." Maar het is ook logisch dat je een crosser niet kan volgen in de bochten."

 

Campenaerts reed rond met 2 barstjes in zijn wervelkolom, opgelopen bij een val 2 weken geleden. "Maar ik had vandaag weinig of geen last van mijn rug."

 

"Misschien was mijn voorbereiding wel niet optimaal. Maar als ik de Dauphiné had gereden (zoals Van Aert), dan was ik veel vermoeider aan de start gekomen."

Campenaerts gaf vooraf aan dat hij Van Aert wou opeten

Campenaerts liet zich ook van zijn sportiefste kant zien

Campenaerts nam na zijn aankomst nog de tijd om te supporteren voor Van Aert.

Campenaerts: "EK is gemakkelijker dan het BK"

Volgende week maandag mag Campenaerts in Plouay een gooi doen naar zijn 3e Europese tijdrittitel.

 

"Ik denk dat ik er helemaal klaar voor ben. Je weet het nooit op voorhand, maar je zou kunnen zeggen dat het EK gemakkelijker is om te winnen dan het BK tijdrijden. Want op het EK zullen er veel afwezigen zijn."

 

"Het doel in Plouay moet sowieso het podium zijn. Affini en Küng zullen mijn grootste concurrenten zijn voor de Europese titel."