Spezia houdt team van Nesta af en viert historische promotie naar Serie A

  Immense vreugde bij Spezia na het laatste fluitsignaal.

  In Italië mag Spezia volgend seizoen voor het eerst in zijn geschiedenis aantreden in de Serie A. De Ligurische club trok aan het langste eind in de promotiefinale tegen het Frosinone van Alessandro Nesta.

  De basis voor de historische promotie naar de Serie A had Spezia enkele dagen geleden al gelegd in de heenwedstrijd, die met 0-1 gewonnen werd dankzij een doelpunt van Gyasi.

   

  Frosinone, gecoacht door voormalig international Alessandro Nesta, moest de terugwedstrijd op Spezia winnen met 2 doelpunten verschil. Rohden bracht de bezoekers op het uur wel op voorsprong, maar een tweede goal zat er niet meer in.

   

  Beide teams wonnen dus met 0-1 buitenshuis, maar omdat Spezia hoger geëindigd was in het reguliere seizoen, promoveert het voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Serie A. Eerder waren ook kampioen Benevento en nummer 2 Crotone al zeker van de promotie. SPAL, Brescia en Lecce zakken uit de Serie A.