Kim Clijsters krijgt ook wildcard voor dubbel vrouwen op US Open

  Kim Clijsters doet ook in het enkelspel mee in New York, waar ze in 2005, 2009 en 2010 de beste was.

  Kim Clijsters mag op de US Open niet alleen aan het vrouwen enkelspel meedoen. Onze 37-jarige landgenote, die dit seizoen haar tweede comeback maakt, kreeg ook een uitnodiging voor het dubbelspel. Ze dubbelt met de 18-jarige Amerikaanse Hailey Baptiste.

  Clijsters won in haar 2 eerdere carrières 3 keer de enkeltitel in New York: in 2005, 2009 en 2010. Ze kreeg een wildcard voor de hoofdtabel van het enkelspel, dat op 31 augustus van start gaat.

   

  Maar de organisatie van het laatste grandslamtoernooi van het jaar laat onze landgenote ook dubbelen. Ze doet dat aan de zijde van de jonge Baptiste (WTA-234 in het enkelspel, WTA-489 in het dubbelspel), met wie ze recent samenspeelde op de World Team Tennis met het team New York Empire.

   

  Het vrouwendubbel in New York telt dit jaar geen 64 maar 32 teams om de risico's op coronabesmettingen te verminderen.

   

  Er zijn nog 3 andere Belgische vrouwen in het dubbel: Elise Mertens verdedigt met de Wit-Russin Arina Sabalenka de titel, Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck vormen een paar. Het dubbeltoernooi begint op 2 september.