Premier League: promovendus Leeds meteen tegen titelverdediger Liverpool

  Landskampioen Liverpool wordt de eerste tegenstander van nieuwkomer Leeds.

  In Engeland is de kalender voor het nieuwe Premier League-seizoen bekendgemaakt. Promovendus Leeds neemt het op tegen titelverdediger Liverpool, Manchester City en Manchester United krijgen op de eerste speeldag al meteen rust.

  Leeds United, nieuwkomer in de Premier League na 16 jaar, krijgt met kampioen Liverpool meteen een stevige binnenkomer geserveerd van de kalendermakers in Engeland.

   

  Het wordt meteen de blikvanger van de 1e speeldag, want de openingswedstrijden van vicekampioen Manchester City (tegen Aston Villa) en stadsgenoot Manchester United (naar Burnley) worden opgeschoven. Beide teams krijgen immers extra rust, omdat ze langer Europees gevoetbald hebben.

   

  Alle Premier League-clubs bereikten hierover een akkoord om elk team minimaal 30 dagen rust te gunnen tussen de laatste match van seizoen 2019-20 en de eerste match van het nieuwe seizoen. 

   

  City vat na de rustpauze de competitie écht aan op het veld van Wolverhampton. De eerste clash tussen de 2 rivalen van de voorbije seizoenen, Liverpool en City, staat gepland op 7 november. De terugmatch is voor het eerste weekend van februari. 

  Bekijk hier de volledige kalender: