Freddy De Kerpel: "Taylor is geweldig overroepen, dat weet Persoon ook"

  Katie Taylor en Delfine Persoon tijdens de klassieke "staredown" voor de kamp.

  Katie Taylor en Delfine Persoon tijdens de klassieke "staredown" voor de kamp.

  Voormalig bokser Freddy De Kerpel kijkt reikhalzend uit naar de rematch tussen Delfine Persoon en Katie Taylor van vanavond in Brentford, Engeland. Volgens De Kerpel is Persoon de grote favoriet. "Alles is in het voordeel van Delfine", weet De Kerpel, die wel op zijn hoede blijft voor de jury. "Daar hoef je opnieuw niets van te verwachten."

  In de eerste confrontatie in New York zag Delfine Persoon zich de overwinning door de neus geboord door een omstreden beslissing van de jury. Ook Freddy De Kerpel is ruim een jaar na datum nog categoriek: "Delfine Persoon had die kamp uiteraard gewonnen, daar kan geen discussie over bestaan."

   

  "Enkele gespecialiseerde Engelse bladen waren destijds toch nog in staat om het zonlicht te ontkennen en te beweren dat het nipt voor Katie Taylor was. Maar iedereen die er iets van kent - en zij ook - weet dat Taylor verloren had."

   

  "Mentaal is dat een groot voordeel voor Delfine Persoon. Zij weet dat ook. En ze weet ook dat Katie Taylor geweldig overroepen is. Ze verdient 1 miljoen dollar, maar dat is ze zeker niet waard. Ze heeft niets getoond waardoor je zou kunnen zeggen dat het een fenomeen is."

  Delfine Persoon weet dat ze risico's kan nemen, want Katie Taylor heeft haar nooit in de problemen gebracht.

  Freddy De Kerpel

  "Ook fysiek is Persoon sterker dan Taylor. Ze heeft alle troeven in handen en ik denk dat ze kan winnen voor het einde van de wedstrijd. Ze weet dat ze risico's kan nemen, want Taylor heeft haar nooit in de problemen gebracht. Dat deed zij wel met Taylor. Alles is in het voordeel van Delfine."

   

  "Persoon zal met meer zelfvertrouwen in de ring komen. Ik denk dat ze vanaf het begin het tempo zal opdrijven en meer power zal steken. Door er een slijtageslag van te maken kan ze Taylor stoppen. Ook fysiek is ze nu helemaal in orde. Ze zal nog veel beter zijn dan de 1e keer."

   

  "Dat er geen publiek zal zijn, is ook zeker geen nadeel voor Delfine. In Madison Square Garden was 90% van het volk voor Taylor. Er zal minder lawaai zijn, maar de wedstrijd zal niet minder hard zijn. En normaal mag een jury zich sowieso niet laten beïnvloeden door het publiek."

  Een beeld uit de eerste clash tussen Delfine Persoon en Katie Taylor.

  Een beeld uit de eerste clash tussen Delfine Persoon en Katie Taylor.

  "Op de jury hoef je ook nu niet te rekenen"

  Met de jury raakt De Kerpel wel het heikele punt aan. "Wat bij de eerste kamp gebeurd is, was simpele corruptie", is De Kerpel scherp. "Promotor Eddie Hearn heeft ongelooflijk veel invloed en de scheidsrechters zullen best weten in wiens voordeel ze punten moeten geven. Dat zal nu ook zo zijn. Op de jury hoef je niet te veel te rekenen."


  "Maar ik verwacht een Delfine die ongelooflijk gemotiveerd zal zijn. Ze heeft de eerste keer onterecht verloren en krijgt nu onverwacht een kans om haar titels terug te nemen en die onterechte nederlaag recht te zetten."

  Ook Freddy De Kerpel komt op zijn 72e nog steeds messcherp voor de dag.

  Ook Freddy De Kerpel komt op zijn 72e nog steeds messcherp voor de dag.

  U kunt de bokskamp vanavond bij ons live volgen met tekst op deze pagina.