Ga naar de inhoud

meest recent

Remco Evenepoel zet voorzichtige stapjes vooruit in zijn herstel

 do 20 augustus 2020 16:13
Nog geen week na zijn zware val zet Evenepoel zijn eerste voorzichtige stapjes.

Remco Evenepoel was vandaag de grote afwezige op het BK tijdrijden. De renner van Deceuninck-Quick Step is aan zijn revalidatie begonnen na zijn zware val in de Ronde van Lombardije. Op Twitter is te zien hoe hij voorzichtig enkele stapjes zet met zijn krukken in het ziekenhuis van Herentals. "Een ander soort tijdrit voor mij vandaag", schreef hij.

Het BK tijdrijden volgde Evenepoel noodgedwongen vanuit zijn ziekenhuisbed. Daar kon hij ook uitblazen na zijn "eigen tijdrit", zoals hij zijn eerste stapjes op Instagram beschrijft.

 

Voorzichtig, voetje per voetje, en met aanmoedigingen van zijn dokters kan Evenepoel enkele pasjes zetten. Het kost hem duidelijk heel wat moeite, maar hij en zijn ploeg klinken hoopvol. "Zijn wilskracht en gebetenheid kennende zijn we er zeker van dat hij deze tijdrit zal winnen", schrijft Deceuninck-Quick Step.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zo moest Evenepoel het BK volgen