Ben Hermans dan toch naar de Tour: "Kijk uit naar de zware bergritten"

    Ben Hermans is door Israel Start-Up Nation opgenomen in de Tourselectie. Opmerkelijk, want het leek er lange tijd op dat hij de Tour niet zou rijden. "Ik ben blij dat ik erbij ben, want het is de grootste race in de wereld."

    Ben Hermans maakte geen deel uit van de voorselectie van Israel Start-Up Nation. Volgens de eerste berichten vreesde de Belg de eenzaamheid van 3 weken in een bubbel in Frankrijk, maar dat nuanceerde hij later zelf.

     

    Hermans zou in plaats van de Tour een alternatief programma rijden, met de Waalse koersen, de Tirreno en de Vuelta. Maar dat plan wordt nu bijgesteld. Hermans mag mee oorlog maken bij Israel Start-Up Nation, dat voor het eerst geselecteerd is voor de Tour. Het wordt ook zijn eerste Ronde van Frankrijk, en dat op zijn 34e.

    "Ik ben blij dat ik het team heb gehaald voor de grootste wielerwedstrijd ter wereld", zegt Hermans. "Ik kijk vooral uit naar de lange, zware bergritten. We zullen 8 renners hebben die op ritzeges zullen mikken."