Ga naar de inhoud

meest recent

Verrassing bij Ineos: Froome én Thomas mogen niet mee naar de Tour

 wo 19 augustus 2020 09:07
Twee ex-winnaars van de Tour vallen uit de boot bij Ineos.

Ineos heeft zijn selectie voor de Ronde van Frankrijk onthuld. Sir Dave Brailsford heeft stevig met de kaarten geschud, want ex-winnaars Chris Froome én Geraint Thomas krijgen geen plaats in de achtkoppige selectie. Thomas moet voor de Giro gaan, Froome moet zich focussen op de Vuelta.

Dat de selectie van Chris Froome (35) aan een zijden draadje hing, werd al een tijdje gefluisterd.

 

De viervoudige Tourwinnaar zoekt nog altijd naar zijn beste benen na zijn val vorig jaar in de Dauphiné en kon zijn werkgever - die hij eind dit seizoen verlaat - niet overtuigen in de Franse voorbereidingskoersen. Froome wordt kopman in de Vuelta (20/10-8/11).

 

Geen Froome op 29 augustus in Nice, maar ook Geraint Thomas (34) zakt niet af naar Zuid-Frankrijk. De Welshman kampt met een fikse vormdip en wordt ook al uit de selectie gehaald. Hij wordt naar de Giro (3/10-25/10) gestuurd.


Egan Bernal (23), vorig jaar eindwinnaar, is de kopman bij Ineos, dat Richard Carapaz (27) aan boord haalt.

 

Carapaz was vorig jaar eindwinnaar van de Giro en zou zich ook dit seizoen op de Ronde van Italië (moeten) focussen, maar hij dwingt dus promotie af.

Team INEOS laat Thomas en Froome thuis voor komende Ronde van Frankrijk

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 8 namen van Ineos voor de Ronde van Frankrijk:

  • Andrey Amador (CRi)
  • Egan Bernal (Col)
  • Richard Carapaz (Ecu)
  • Jonathan Castroviejo (Spa)
  • Michal Kwiatkowski (Pol)
  • Luke Rowe (GBr)
  • Pavel Sivakov (Rus)
  • Dylan van Baarle (Ned)

Brailsford: "Juiste kopman in juiste koers selecteren is complex"

Grote baas Dave Brailsford gaf een woordje uitleg bij de selectiepolitiek van Ineos.

 

"Ik ben trots dat we verschillende voormalige en toekomstige groterondewinnaars in onze ploeg hebben. De juiste kopman in de juiste koers kiezen met de juiste steunpilaren, is complex. We moesten alle informatie analyseren om in de best mogelijke positie te zitten de komende maanden", klinkt het.

 

"Egan Bernal gaat in de Tour weer voor geel en we zijn enthousiast dat we Richard Carapaz kunnen laten debuteren."

 

"Geraint Thomas richt zich op de Giro, waar hij de kans krijgt om zijn Tourwinst aan te vullen met een nieuwe eindzege in een grote ronde."

 

"Chris Froome mikt dan weer op de Vuelta. Chris is een legende, een echte kampioen die heel hard heeft gewerkt om terug te keren na zijn val vorig jaar."

 

"We willen hem volop steunen in zijn zoektocht naar een nieuwe eindzege in een grote ronde en de Vuelta geeft hem iets meer tijd om naar zijn topniveau te groeien."

We moesten alle informatie analyseren om in de best mogelijke positie te zitten de komende maanden.

Dave Brailsford (teambaas Ineos)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.