Ga naar de inhoud

Stijn Vandenbergh moet weg bij AG2R: "Er zijn al te veel Belgen"

Stijn Vandenbergh is bezig aan zijn 4e seizoen in het shirt van AG2R.

Stijn Vandenbergh is op zoek naar een nieuwe ploeg. De renner is einde contract bij AG2R en zal volgend jaar niet meer voor de Franse ploeg rijden. "Het is misschien wel eens goed om andere lucht op te snuiven", zegt onze landgenoot.

Vandenbergh: "We zouden met te veel voorjaarsrenners zijn"

AG2R heeft zijn Belgische vloot versterkt met Greg Van Avermaet, Stan Dewulf en Gijs Van Hoecke. Maar voor Stijn Vandenbergh is er volgend seizoen geen plaats meer.

 

"Er zijn al te veel Belgen", lacht Vandenbergh, die graag bij het team gebleven was. "Greg brengt daarbovenop ook zijn ploegmaat Michael Schär mee. We zouden met te veel renners voor het voorjaar zijn", vertelt Vandenbergh aan TV Oost.

 

"Maar goed, ik heb een mooie tijd beleefd bij AG2R en het is na 4 jaar ook misschien wel eens goed om andere lucht op te snuiven." 

Er zijn nog genoeg andere mooie ploegen zoals Alpecin-Fenix of Circus-Wanty Gobert

Stijn Vandenbergh

"Ik ben nu volop op zoek naar een andere ploeg. De gesprekken zijn bezig en ik hoop tegen begin volgende maand daaromtrent zekerheid te hebben."   

 

Koerst Vandenbergh bij voorkeur opnieuw bij een WorldTour-ploeg? "Uiteindelijk maakt dat niet veel uit", zegt Vandenbergh.


"Er zijn nog genoeg andere mooie ploegen zoals Alpecin-Fenix of Circus-Wanty Gobert. Zij rijden uiteindelijk ook wel bijna alle koersen waar de WorldTour-ploegen aan de start staan."