Ga naar de inhoud

Simon Pellaud crasht: "Schijfremmen zijn top... tot ze niet werken!"

De angstaanjagende en bizarre valpartijen stapelen zich de voorbije weken in ijltempo op in het wielrennen. Ook Simon Pellaud mocht een bezoekje brengen aan het ziekenhuis, na een opmerkelijke crash in de Ronde van Emilië.

Toen de schijfremmen enkele jaren geleden in het wielrennen geïntroduceerd werden, was er heel wat commotie over de veiligheid van de dingen. Commotie die voornamelijk werd aangewakkerd door teams die nog niet konden profiteren van de voordelen van die schijfremmen.

 

Nu zijn ze stilaan gemeengoed in het peloton en is de controverse dan ook gaan liggen. Toch zijn de schijfremmen niet altijd zaligmakend. Dat maakte de Zwitser Simon Pellaud mee.

 

De renner van Androni Giocattoli ging in een afdaling onderuit. Niet door een eigen fout of een inschattingsfout van een collega, wel door haperende schijfremmen.

 

"Ik heb de schrik van mijn leven opgelopen! De grootste angst van elke wielrenner? Plots geen remmen hebben in volle afdaling. Schijfremmen zijn top... tot ze niet meer werken!"

 

Voor Pellaud valt de schade nog goed mee. Hij heeft enkel wat kleinere verwondingen in zijn aangezicht en 2 gebroken tanden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook vorig jaar had Pellaud te maken met bizarre materiaalpech

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.