Ga naar de inhoud

Waarom lukt het PSG plots wel? Mbappé: "We vormen een groep vrienden nu"

 wo 19 augustus 2020 11:09
Kylian Mbappé
Kylian Mbappé viert met zijn vrienden/ploegmaats.

Na enkele vruchteloze pogingen is Paris Saint-Germain er voor het eerst in geslaagd om de finale van de Champions League te halen. "Iedereen voert nu zijn taken uit", legt topspeler Kylian Mbappé uit.

Twee jaar geleden won Kylian Mbappé de Wereldbeker met Frankrijk, nu is hij met PSG één match verwijderd van Champions League-winst.

 

"Ik voel dezelfde vibes. We zijn erin geslaagd om een groep te vormen waarin iedereen zijn taken uitvoert", vertelde Mbappé gisteravond na de overwinning in de halve finales.

 

"We organiseren ook veel activiteiten naast het terrein. Voor sommigen wordt dat wat veel, maar op die manier pak je wel prijzen. Het is makkelijker om je in te spannen voor ploegmaats als het ook je vrienden zijn."

 

Mbappé is net weer op de been na een stevige enkelblessure. "Toen ik die opliep (een maand geleden in de Franse bekerfinale, red) dacht ik dat de Champions League voorbij was voor mij, maar de ochtend nadien zei ik mezelf dat ik deel moest uitmaken van het verhaal. Of het nu op of naast het veld zou zijn."

 

Het is een verhaal binnen de lijnen geworden. Zondagavond speelt Mbappé de finale tegen Olympique Lyon of topfavoriet Bayern München.

 

"Doe mij maar Lyon, omdat het een Frans team is. En als het Bayern wordt, dan is het maar zo."

Het is makkelijker om je in te spannen voor ploegmaats als het ook je vrienden zijn.

Kylian Mbappé

Mbappé viert met zijn vrienden/teammaats:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over de halve finale Paris SG - RB Leipzig:

RB Leipzig
einde
0-3
Paris Saint-Germain
  1. 42' - Doelpunt - Ángel Di María (0 - 2)
  1. 64' - Verv. Kevin Kampl door Tyler Adams
UEFA Champions League - speeldag 1 - 18/08/20 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
42'
Ángel Di María
0 - 2
Ángel Di María
42'