Wordt Jonas Rickaert de verrassing op het BK tijdrijden? "Ik mik op de top 5"

  Jonas Rickaert is in topvorm uit de coronabreak gekomen.

  Wout van Aert, Victor Campenaerts en Thomas De Gendt zijn de namen die voor het BK tijdrijden over de tongen gaan. Maar hou ook Jonas Rickaert in de gaten. "Ik had zelf niet gedacht dat ik momenteel zo goed in vorm zou zijn", vertelt de trainingsmakker van Yves Lampaert.

  Rickaert: "Meer dan een jaar geen tijdritfiets aangeraakt"

  In Dwars door het Hageland etaleerde Jonas Rickaert vorig weekend zijn uitstekende conditie met winst op de Citadel van Diest. 

   

  "Ik had zelf niet gedacht dat ik zo goed zou zijn, al voel ik dat ik nog enkele procentjes kan verbeteren", zegt Rickaert.

   

  "Het was al een tijdje geleden dat ik zo'n lange periode blessurevrij was gebleven. Laten we hopen dat alles blijft meezitten en dat het seizoen zo lang mogelijk duurt."

  Ik moet met ambitie starten. Als ik in de top 5 eindig, zou dat voor veel mensen wel een verrassing zijn. Ook voor mezelf.

  Jonas Rickaert

  Vandaag krijgt Rickaert een nieuwe kans om zijn topconditie te verzilveren op het BK tijdrijden. "Ik moet met ambitie starten, mijn doel is de top 5. Dat zou voor veel mensen waarschijnlijk een verrassing zijn. Ook voor mezelf", zegt Rickaert, die vorig jaar 10e eindigde.

   

  "Met Senne Leysen hebben we nog een 2e renner bij Alpecin-Fenix die voor de top 5 gaat. Het zou mooi zijn als we 4e en 5e eindigen."

   

  Droomt Rickaert ook niet stiekem van het podium? "Als je echt een goede dag hebt, kan er veel. Maar laten we eerst mikken op de top 5."

   

  Rickaert had wel al een tijdje geen tijdritfiets meer aangeraakt. "Maandag heb ik voor het eerst sinds het BK tijdrijden van vorig jaar weer met mijn tijdritfiets gereden. Dat is dus wel weer even wat wennen."

  VIDEO: Rickaert triomfeert in Dwars door het Hageland

  Krijgen Lampaert en co een dubbel traktatie?

  Rickaert moet vandaag als enige de eer van het trainingsgroepje de Melkerie hoog houden. "Yves (Lampaert) eindigde vorig jaar 2e, het is heel jammer dat hij er dit jaar niet bij is."

   

  De geblesseerde Lampaert zal zich wel kunnen troosten met spaghetti. "Normaal gezien zal ik mijn trainingsmakkers vrijdag trakteren voor mijn zege in Dwars door het Hageland."

   

  "Maar eigenlijk is de afspraak dat een Melker moet trakteren telkens als hij op het podium staat. Als dat vandaag weer het geval zou zijn, dan zal ik iets speciaals moeten doen."

  Het BK tijdrijden kan u live volgen bij Sporza op de livestream. 

   

  De vrouwen zijn tussen 12.15u en 13.15u aan zet. De mannen van 14.30u tot 16.30u, ook op Eén kan u dan inschakelen.