Masnada naar Deceuninck-Quick Step om blessurecrisis op te vangen

  Vorig jaar won Fausto Masnada een rit in de Giro.

  Fausto Masnada sluit met onmiddellijke ingang aan bij de roedel van de Wolfpack. De Italiaan reed dit seizoen nog voor CCC, dat meer dan waarschijnlijk na dit jaar ontbonden wordt. "Fausto is de perfecte aanvulling voor ons team", zegt manager Patrick Lefevere.

  Bij Deceuninck-Quick Step is de ziekenboeg overvol, met onder meer Jakobsen, Evenepoel, Lampaert en Cattaneo. Om nog genoeg renners over te houden om de drukke kalender af te werken, moest Patrick Lefevere dan ook snel schakelen.

   

  Daarom plukt hij bij CCC de Italiaanse klimmer Fausto Masnada weg. Vorig jaar won die nog een bergrit in de Giro. Ook nu zal Masnada - die overigens vernoemd werd naar Fausto Coppi - wellicht weer in de ronde van zijn eigen land uitgespeeld worden, als vervanger van Evenepoel.

   

  "Ik ben heel blij dat ik bij een van de grootste teams ter wereld kan aansluiten", zegt Masnada. "Ik wil mij hier blijven ontwikkelen als renner. Het is niet evident om in het midden van het seizoen over te stappen, maar de verwelkoming is alvast hartelijk. Ik kan niet wachten om op het Italiaans kampioenschap voor het eerst de trui van Deceuninck-Quick Step aan te trekken."

   

  "Fausto heeft in grote wedstrijden indrukwekkende dingen laten zien in de bergen", zegt Lefevere. "Hij heeft ons overtuigd met zijn agressieve stijl. Door de enorme pech van de voorbije weken waren we op zoek naar versterking. In Fausto zagen we de perfecte aanvulling."