Chris Froome: "Het is realistischer om op de Vuelta te mikken"

  Chris Froome zal dit jaar geen gele trui in ontvangst kunnen nemen.

  Chris Froome (35) en Geraint Thomas (34) moeten het geweer van schouder veranderen. Ineos neemt het duo niet mee naar de Tour. In een reactie op het ploegkanaal op Twitter stelt het duo zich - uiteraard - begripvol op over de keuze van hun werkgever. 

  "Het wordt een aanpassing", zegt Chris Froome over de schakeling van de Tour naar de Vuelta (20/10 tot 8/11). "Maar kijk van waar ik kom na die val in de Dauphiné: ik mag me gelukkig prijzen dat ik weer kan koersen."

   

  "Ik heb niet het vertrouwen dat ik echt kan doen wat nodig is in de Tour. Het is realistischer om op de Vuelta te mikken. Ik krijg de kans om me te storten op een doel dat realiseerbaar is."

   

  "Ik kom terug na een vreselijke val waarbij ik veel breuken heb opgelopen. Ik heb geen pijn meer, maar het is goed dat er duidelijkheid is, dat ik weet dat de Vuelta mijn grote doel wordt. Ik wens het team veel succes de komende maand."

   

  Voor Geraint Thomas wordt het een Italiaans avontuur (3/10 tot 25/10) in plaats van een Franse zomerreis.

   

  "In 2017 was mijn vorm in de Giro geweldig, maar toen viel ik uit na een valpartij."

   

  "Ik wilde altijd al eens terugkeren naar de Ronde van Italië. Ik houd van het land, de fans, de wegen en het eten. Ik kijk er naar uit."

  Geraint Thomas fietste in de Dauphiné meer achteruit dan vooruit.

  Bernal: "Misschien kan ik Froome nog helpen in de Vuelta"

  Egan Bernal blijft als enige over van de originele drietand. "Onze ploeg is in evenwicht", zegt hij over de selectie van Ineos.

   

  "Het wordt vreemd zonder G. (Thomas) en Froomey in de Tour, maar ik ben benieuwd wat G. zal doen in de Giro. Die moet hem liggen met die 3 tijdritten."

   

  "En misschien kan ik Chris nog helpen in de Vuelta. Na de Tour heb ik nog geen plannen."

  De 3 tenoren reageren: