Wereldvoetbalbond FIFA laat voorlopig enkel interlands toe in Europa

  De selectie van Roberto Martinez speelt volgende maand tegen Denemarken en IJsland.

  Tijdens de eerstvolgende internationale break (31 augustus-8 september) laat de Wereldvoetbalbond FIFA enkel interlandvoetbal toe in de Europese Voetbalconfederatie UEFA, zo werd vandaag bekendgemaakt.

  De FIFA Bureau of the Council zette het licht op groen voor een reeks bijkomende maatregelen, als reactie op de wereldwijde coronapandemie.

   

  De internationale break wordt verplaatst naar 24 januari tot 1 februari 2022, voor alle voetbalconfederaties op uitzondering van UEFA. Op die manier wil de FIFA vermijden dat er te veel en over te grote afstanden gereisd wordt in september.

   

  Zo zullen Zuid-Amerikaanse internationals die in Europa actief zijn niet naar hun land van herkomst moeten afzakken om er interlands te spelen. De Europese internationals daarentegen spelen veelal in Europese competities.

   

  De Rode Duivels werken komende maand hun eerste interlands in bijna tien maanden af. De laatste interland werd immers op 19 november 2019 gespeeld. Op de laatste speeldag in de EK-kwalificaties werd er toen met 6-1 gewonnen van Cyprus.

   

  Een stage in Qatar in het voorjaar werd vervolgens vanwege de uitbraak van het coronavirus geannuleerd en EURO 2020 werd verschoven naar volgend jaar.

   

  Op 5 september staat voor de groep van Roberto Martinez de verplaatsing naar Denemarken op het programma, op de eerste speeldag in de Nations League. Drie dagen later volgt er de thuiswedstrijd tegen IJsland.

   

  Daarna volgt een oefenduel tegen Nieuw-Zeeland (08/10). Na Nations League-wedstrijden in Engeland (11/10) en IJsland (14/10) oefenen de Duivels woensdag 11 november in Brussel tegen Zwitserland. Kort nadien ontvangen ze Engeland (15/11) en Denemarken (18/11) nog voor de Nations League.