Fabio Jakobsen reageert voor het eerst: "Enorm dankbaar dat ik nog leef"

  Fabio Jakobsen: "Stap voor stap mag ik langzaam naar de toekomst kijken."

  De onfortuinlijke renner Fabio Jakobsen (23) is weer thuis. Op de website van zijn team Deceuninck-Quick Step bedankt hij iedereen die hem de voorbije weken gesteund en geholpen heeft.

  Exact 2 weken geleden maakte Fabio Jakobsen een verschrikkelijke val in de Ronde van Polen. Even werd gevreesd voor het leven van de Nederlandse renner, gelukkig kan hij het nog navertellen.

   

  "De trauma-artsen, de dokters en de verpleegsters aan de finish in Katowice hebben mijn leven gered, daar ben ik hen enorm dankbaar voor", reageert Jakobsen nu. "Ook alle medewerkers van het ziekenhuis in Sosnowiec ben ik enorm dankbaar. Zij hebben me de kans gegeven om in leven te blijven."

   

  "Het was een lastige en donkere periode", gaat Jakobsen voort. "Ik heb gevreesd voor mijn leven. Dankzij de organisatie en mijn team was mijn familie dicht bij me. Zij heeft me kracht gegeven."

  Het was een lastige en donkere periode. Ik heb gevreesd voor mijn leven.

  Fabio Jakobsen

  "Nog enkele operaties voor de boeg"

  Na een tussenstop in het ziekenhuis van Leiden is Fabio Jakobsen weer thuis. "Stap voor stap kan ik zelfstandiger beginnen te leven", vertelt de Nederlandse wielerkampioen.

   

  "Na mijn zware hersenschudding moet ik nog veel rusten. Om mijn gezicht te laten herstellen zal ik nog enkele operaties moeten ondergaan."

   

  "Via deze weg wil ik iedereen laten weten dat ik enorm dankbaar ben dat ik nog leef. Alle berichten en steunbetuigingen hebben me enorm veel kracht gegeven. Stap voor stap mag ik langzaam naar de toekomst kijken. Ik ga knokken om te herstellen", belooft Jakobsen.

   

  "In het bijzonder wil ik dokter Rafael bedanken, mijn chirurg in Polen, onze ploegdokter Yvan Vanmol, manager Patrick Lefevere die mijn familie dichtbij me bracht en Agata Lang en familie die namens de Ronde van Polen heel goed voor mijn familie hebben gezorgd."