Hoe ambitieus is Deinze nu echt? "3e plaats", "Middenmoot", "Dromen mag"

  Vrijdag gaat in eerste klasse B de competitie van start met Deinze-Union. Deinze is een nieuwe en ambitieuze speler in de Proximus League. Hoe schatten de trainer, de voorzitter en de spelersgroep hun kansen in? 

  Bekijk de reportage in Het Journaal:

  Trainer: "Laat ons voor de 3e plaats gaan"

  "We zijn tevreden dat we na 9 weken voorbereiding kunnen beginnen", zegt trainer David Gevaert. "We zijn er klaar voor."

   

  "Op nieuwkomers Ronald Vargas en Renato Neto kunnen we nog geen beroep doen, want zij hebben nog een serieuze conditionele achterstand."

   

  "Het is ongelofelijk hoe onze voorzitter hen aan boord heeft kunnen halen. We doen er alles aan om hen op het gepaste moment te lanceren."

   

  "En de rest van mijn groep is klaar. We staan te popelen om vrijdag af te trappen tegen Union."

   

  "Zij zijn zonder twijfel de titelfavoriet. Het is een ploeg met een fenomenaal budget. Daar kunnen wij niet aan tippen. Maar geld zegt niet alles. We zullen hen vrijdag een warm onthaal geven."

   

  "Wat onze ambitie dan is? Als coach ben ik de laatste 10 jaar nooit buiten de top 3 geëindigd. De voorzitter praat over de 4e of 5e plaats, maar ik doe er nog een schepje bovenop. Laat ons voor de 3e plaats gaan."

   

  Dromen van 1A, dat doet de preses ook wel. "Dat mag hé, maar je mag niet verder springen dan je stok lang is. Als je geen stappen overslaat, dan kom je misschien verder dan wanneer je te snel wil gaan."

  Vargas: "De beste optie vanuit mijn standpunt"

  Ronald Vargas (33) is zo'n transfer die de ambities van Deinze onderstreept.

   

  "Ik houd van deze uitdaging, ook al wordt het lastig", zegt de ex-speler van Club Brugge en Anderlecht.

   

  Vargas moet nog even aan de zijlijn kamperen door de coronamaatregelen en heeft al maanden niet meer in groep getraind.

   

  "Maar dit was de beste optie vanuit mijn standpunt. Het was geen moeilijke keuze als je kijkt naar dit project en de ambitie die hier hangt."

  Blondelle: "Ik weet niet of de titel er inzit, maar dromen mag"

  Ook Siebe Blondelle (34) werd verleid door Deinze. "Ik heb voor deze club gekozen omdat ik hier veel vertrouwen voelde. Het is een interessant project en na 5 jaar Eupen was het ook leuker om dichter bij huis te voetballen."

   

  "Deinze is kampioen geworden in 1e Amateur. Ook al is er een verschil tussen 1e Amateur en 1B, die organisatie staat er nog wel en dat is de kracht van Deinze. Dat hebben we ook getoond tegen 1A-ploegen in de voorbereiding en het geeft vertrouwen naar vrijdag toe.”

   

  “Ik denk dat je in 1B van alles mag dromen. Als je erin kunt blijven, dan kun je eigenlijk al meedoen voor de titel. Zo snel kan het gaan. We moeten mee zijn vanaf het begin en dan zullen we zien wat er tijdens het seizoen mogelijk is.”

   

  “We hebben een voorzitter die heel ambitieus is. Het stadionproject zegt op dat vlak al genoeg. Maar hij heeft ook gelijk. Het is misschien wel het moment voor een snelle promotie naar 1A. Ik weet niet of de titel erin zit, maar we mogen daar wel van dromen."

   

  "De tweede speelt ook nog barrages. Dat kan ook nog interessant worden. Toch moeten we ook realistisch zijn. We zijn een ploeg in opbouw. Naarmate het seizoen vordert, kunnen we onze ambities misschien nog wat bijstellen.”

   

  “Union en Westerlo zijn de te kloppen ploegen. Daaronder heb je met RWDM, Seraing en Deinze 3 clubs die uit 1e Amateur komen en die zich versterkt hebben. Ik denk dat we daarmee kunnen wedijveren.”

  Voorzitter: "We proberen dit jaar een rustig seizoen te hebben"

  “Ik kijk er heel erg naar uit. We hebben nu al een paar maanden voorbereiding achter de rug, zowel op commercieel als op sportief vlak. Nu is het money time", vat voorzitter Denijs Van de Weghe samen.

   

  “Of ik ambitieus ben? Ik doe gewoon altijd mijn best. We gaan een stadion bouwen. Voor 1A of 1B zijn dat toch dezelfde voorwaarden. Dit jaar proberen we een rustig seizoen te hebben. Ik hoop op de middenmoot en vanaf dan voort te bouwen en daarna proberen we naar 1A te gaan.”

   

  “Misschien zijn wij na Westerlo, Union en Lommel wel de 4e sterkste ploeg. Dat kan. Maar die 3 ploegen hebben wel een groter budget dan wij en meer ervaring in 1B.”

   

  “Op termijn willen we ons budget ook optrekken. Dat hopen we te doen met het nieuwe stadion dat er eind volgend jaar zal staan. Daarmee hopen we ook meer sponsors aan te trekken. Net als met mijn bedrijf wil ik stap voor stap groeien. Het blijft een hobby, al wordt het nu wel steeds serieuzer als je ziet over welke budgetten het gaat.”

   

  “Mijn ultieme droom voor Deinze? Ooit in 1A te spelen, al weten we niet hoe de competitie er over enkele jaren zal uitzien. Je kunt in België moeilijk een meerjarenplan opstellen, want het verandert altijd. We zien wel.”