Oliver Naesen en Greg Van Avermaet krijgen ook Bob Jungels erbij

  Oliver Naesen en Bob Jungels

  Oliver Naesen en Bob Jungels in de Ronde van Vlaanderen van vorig jaar.

  De Franse wielerploeg AG2R kan volgend seizoen uitpakken met een stevige ploeg voor de klassiekers. Naast Oliver Naesen en Greg Van Avermaet spelen ze ook de Luxemburgse kampioen Bob Jungels uit. De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik in 2018 maakt de overstap van Deceuninck-Quick Step. "We zullen erg ambitieus zijn in de klassiekers", belooft Jungels.

  Bob Jungels (27) is aan zijn 5e en laatste seizoen bezig bij de Quick-Step-ploeg. Vanaf volgend jaar koerst hij 2 seizoenen voor de Franse formatie AG2R-Citroën.

   

  Daar kan de Luxemburgse kampioen op verschillende fronten uitgespeeld worden: in de klassiekers (Jungels won in 2018 Luik-Bastenaken-Luik) of in het rondewerk (Jungels werd al 6e en 8e in de Giro).

   

  Eerder kondigde AG2R de komst van olympisch kampioen Greg Van Avermaet, Gijs Van Hoecke en Stan Dewulf aan. Met Oliver Naesen erbij beschikt het team over een stevig blok voor de klassiekers.

   

  "Met renners als Oliver Naesen en Greg Van Avermaet zullen we heel ambitieus zijn in de klassiekers. Het is enorm motiverend om deel uit te maken van deze groep", verklaart Jungels in een persbericht.

   

  "En natuurlijk mikken we ook nog op de rittenkoersen, ik weet dat dit team in het verleden sterk was op dat vlak. Ik wil fantastische dingen bereiken, initieel in de rittenkoersen van één week, maar daarna ook in de grote rondes."

  Met renners als Oliver Naesen en Greg Van Avermaet zullen we heel ambitieus zijn in de klassiekers.

  Bob Jungels

  Lefevere: "Een van onze beste renners"

  "Bob Jungels zal één van de kopmannen van ons team zijn in de klassiekers", reageert ploegleider Vincent Lavenu, "maar ook in de rittenkoersen."

   

  "Bob eindigde al twee keer in de top tien van de Giro (6e en 8e in 2016 en 2017). We zullen hem bijstaan met onze ervaring op dat vlak en hij zal gesteund worden door jonge klimmers."

   

  "We hadden Bob graag aan boord gehouden. We zijn een beetje triestig wanneer we aan zijn vertrek denken", aldus Patrick Lefevere, de manager van Deceuninck-Quick Step.

   

  "Het is wat het is. Dit is wielrennen. Bob was de voorbije jaren één van onze beste renners."

  VIDEO: Sterke Bob Jungels voert nummertje op in Kuurne-Brussel-Kuurne

  VIDEO: Bob Jungels soleert naar winst in Luik-Bastenaken-Luik 2018

  De nieuwkomers bij AG2R:

  • Greg Van Avermaet (CCC)
  • Gijs Van Hoecke (CCC)
  • Stan Dewulf (Lotto-Soudal)
  • Bob Jungels (Lux-Deceuninck-Quick Step)
  • Lilian Calmejane (Fra-Total Direct Energie)
  • Michael Schär (Zwi-CCC)
  • Marc Sarreau (Fra-FDJ)
  • Damien Touzé (Fra-Cofidis)

   

  Lees ook: AG2R: AG2R, meer dan de ploeg met "de bruine broeken"