Remco Evenepoel vanuit Belgisch ziekenhuis: "Sterker dan ooit worden"

  Remco Evenepoel werd vandaag vanuit Italië naar België gebracht.

  Een privévlucht heeft Remco Evenepoel vanmiddag vanuit Italië overgebracht naar België, waar hij in het ziekenhuis van Herentals nog meer onderzoeken zal ondergaan. Het 20-jarige toptalent maakte twee dagen geleden in de Ronde van Lombardije een ijzingwekkende valpartij.

  48 uur geleden kwamen de Ronde van Lombardije en het seizoen van Remco Evenepoel abrupt ten einde in de afdaling van de Sormano.

   

  Bij het toptalent van Deceuninck-Quick Step werd een bekkenbreuk en een letsel aan zijn long vastgesteld.

   

  Evenepoel bleef gisteren nog in het ziekenhuis in Italië, iets langer dan eerst werd aangenomen.

   

  Het transport met een privéjet was complex, maar het licht stond vanmiddag toch op groen voor een terugkeer naar België.

   

  Evenepoel zal nu behandeld worden in het ziekenhuis van Herentals.

  "We zullen niets overhaasten"

  In het Belgische ziekenhuis reageerde Evenepoel met een videoboodschap: "Ik stel het momenteel zeer goed. De transfer vanuit Italië is goed verlopen. Ik wil iedereen bedanken die me gesteund en geholpen heeft."

   

  "Mijn seizoen is helaas voorbij, maar we zullen niets overhaasten en we hebben alle tijd om een goeie comeback in te plannen."

   

  "We - mijn team en ik - denken positief en we kijken al uit naar volgend seizoen. We zullen het rustig aanpakken. We doen er alles aan om sterker dan ooit te worden."