VIDEO: Gelukkig overleeft iedereen deze megacrash in de MotoGP

  Andrea Dovizioso won gisteren de Grote Prijs in Oostenrijk bij de snelle motoren, maar na de wedstrijd werd er vooral gepraat over de spectaculaire crash met de motoren van Johann Zarco en Franco Morbidelli. Wonder boven wonder kwam iedereen er nagenoeg zonder kleerscheuren vanaf. "Ik was er bijna geweest", reageert 7-voudig MotoGP-kampioen Valentino Rossi.

  Beelden van de zware crash:

  Valentino Rossi: "Er wordt te agressief geracet"

  De Italiaanse motorcoureur Valentino Rossi heeft zijn collega's in de MotoGP opgeroepen met iets meer verstand en respect voor elkaar te racen. Hij ontsnapte naar eigen zeggen aan de dood.

   

  "We moeten wel beseffen dat onze motorfietsen bij dit soort snelheden net kogels zijn. Ik denk echt dat hier de grenzen zijn overschreden", zei de 41-jarige Yamaha-rijder.

   

  "Ik was er bijna geweest. Ook de motor van Zarco vloog op enkele meters vlak over me heen. Het was een zeer angstig moment en ik zat helemaal te shaken", vertelde Rossi, die bij de herstart toch op zijn motor stapte en als 5e finishte.

   

  "Er wordt te agressief gereden in de MotoGP. Het is belangrijk dat er niet wordt overdreven. We moeten respect hebben voor de andere coureurs."

   

  "Het is vrij duidelijk wat er gebeurde. Zarco haalde Morbidelli op het rechte stuk in en wilde niet opnieuw ingehaald worden bij het remmen. Hij remde opzettelijk voor hem. En dat met 300 kilometer per uur", merkte Rossi op.

   Het was een zeer angstig moment, ik zat helemaal te shaken.

  Valentino Rossi

  Valentino Rossi in Oostenrijk.