Deceuninck-Quick Step: "Hopelijk kan Remco binnen 24u naar huis"

  Remco Evenepoel na zijn val in een ravijn.

  Het is nog even afwachten wanneer Remco Evenepoel naar België kan worden overgebracht na zijn val in de Ronde van Lombardije. "Door de aard van zijn blessure moet hij liggend in een vliegtuig worden vervoerd. Hopelijk kan dat binnen de 24u."

  Evenepoel botste in de finale van de wedstrijd tegen een muurtje en werd zo in een ravijn gekatapulteerd. De gevolgen van de akelige val blijken nog mee te vallen: een gebroken bekken en een kneuzing van zijn rechterlong.

   

  Evenepoel heeft de nacht doorgebracht in het ziekenhuis van Como. Veel heeft hij niet geslapen, maar al bij al stelt hij het goed. "Door de aard van zijn blessure moet Remco liggen met een vliegtuig vervoerd worden naar België."

   

  "Het team doet alles om hem zo snel mogelijk thuis te brengen. Hopelijk is dat binnen de 24u op een zo efficiënt en veilig mogelijke manier."

  Instagram-post van Evenepoels vriendin:

  Patrick Lefevere gaf zaterdagavond een stand van zaken: