Plots twijfels bij Roglic en Kruijswijk over hun deelname aan de Tour

Primoz Roglic wuift de Tour uit.

Primoz Roglic heeft vandaag de handdoek gegooid in de Dauphiné. De gele trui ziet te veel af van zijn valpartij van gisteren. Het is onduidelijk wanneer de Sloveense klasbak opnieuw in competitie kan treden.

Roglic kwam zaterdag lelijk ten val in de 4e etappe van de Dauphiné, maar slaagde er ondanks zijn schaafwonden toch in om de finish te bereiken, in het gezelschap van de andere klassementsrenners.

 

Na afloop meldde zijn Nederlandse ploeg Team Jumbo-Visma al dat hij veel pijn had moeten doorbijten en dat Roglic vandaag mogelijk niet meer zou starten in de slotrit. Dat blijkt nu ook het geval te zijn.

 

"Als gevolg van zijn val kan Primoz - leider in het algemene klassement en puntenklassement - vandaag niet starten in de slotrit", meldde Jumbo-Visma even voor het begin van het slotakkoord in de Dauphiné.


"De evolutie van zijn blessures zal de planning voor de eerstkomende wedstrijden bepalen", klinkt het nog in een korte mededeling.

 

Roglic zou op 29 augustus van start moeten gaan in de Ronde van Frankrijk. Met al 5 overwinningen op zijn rekening in 2020 geldt hij als een van de grote favorieten.

Ook twijfels bij Kruijswijk

Jumbo-Visma heeft nog meer zorgen, want Steven Kruijswijk twijfelt er intussen hardop aan of hij de start van de Tour zal halen.

 

De 33-jarige Kruijswijk, vorig jaar nog 3e in het eindklassement van de Tour en nu opnieuw een van de vooruitgeschoven klassementsrenners bij de Nederlandse ploeg, viel gisteren in de afdaling van de Col de Plan Bois.

 

Daarbij liep de Nederlander een blessure op aan zijn schouder. De lichamelijke last is van die aard dat Kruijswijk nog niet kan inschatten of hij op 29 augustus de Tour haalt.

 

"De volgende dagen moeten uitwijzen hoe ik ervoor sta. We moeten wachten en kijken wat de specialisten zeggen en hoe mijn gevoel op de fiets is. Komende week beslissen we of ik kan deelnemen aan de Tour", zegt Kruijswijk.