Van der Poel (10e) verlaat Italië met goed gevoel: "Heb mezelf verrast"

  Mathieu van der Poel in actie.

  Ben Hermans en Mathieu van der Poel sloten gisteren in de Ronde van Lombardije de top 10 af. Hermans was zo de beste Belg in het Italiaanse monument. "Het was een finale van meer dan 70 kilometer", vertelde hij achteraf. Ook Van der Poel was blij met zijn top 10-plaats. "Dit is een opsteker."

  Van der Poel: "Het was een enorm lastige wedstrijd"

  Mathieu van der Poel liet vooraf verstaan dat het parcours in Lombardije hem niet op het lijf geschreven was. Met een plaats in de top 10 is hij dus erg tevreden. "Zoals voorspeld werd het een enorm lastige wedstrijd", vertelde de Nederlander.

   

  "Ik heb mezelf verrast. Het tempo in de wedstrijd lag ontzettend hoog, maar ik bleef bij de laatste tien in het spoor van de echte klimmers. Dat had ik niet verwacht. Of ik hier ooit echt kan meedoen voor de overwinning? Dat wordt heel moeilijk." 

   

  Zijn vorm gaat wel in stijgende lijn. "Mijn gevoel was opnieuw beter dan woensdag. Stilaan sta ik waar ik wil staan. Dit resultaat is zeker een opsteker naar de kampioenschappen toe. Volgende week zal voor mij een rustigere week worden, maar hier en daar zal ik in mijn training de nodige accenten leggen naar de volgende wedstrijden."

  Of ik hier ooit echt kan meedoen voor de overwinning? Dat wordt heel moeilijk

  Hermans: "Alle stukjes van de puzzel vielen in elkaar"

  Ben Hermans kwam nog net iets eerder binnen dan Van der Poel op plaats 9. De Belg van Israël Start-Up Nation was de beste Belg op zo'n zes minuten van winnaar Fuglsang. "Ik was hier al een paar keer dichtbij de top 10 en ben blij dat ik er nu ook echt in sta", blikte de 34-jarige Limburger terug op zijn achtste deelname in Lombardije.     

   

  "Elk stukje van de puzzel viel in elkaar. Het was een heel zware koers, waarin het nooit stilviel, want de vroege vlucht was sterk. De ploegen reden hard de beklimmingen omhoog."

   

  "Het voelde als een finale van meer dan zeventig kilometer. Maar dankzij het werk van de ploegmaats kon ik veel energie sparen." Het is de eerste top 10-notering voor Hermans in een wielermonument.