"Farmers League?": Kylian Mbappé applaudisseert voor Lyon (en de Ligue 1)

  Olympique Lyon schakelde in de kwartfinales van de Champions League verrassend Manchester City uit. De ploeg van Jason Denayer kreeg applaus uit onverwachte hoek. PSG-speler Mbappé wees er op Twitter iedereen fijntjes op dat het niveau in de Franse Ligue 1 dan toch niet zo laag ligt als soms beweerd wordt.

  "Farmers League", schreef Mbappé op Twitter met daarbij een emoticon van een clown. Het is een duidelijke verwijzing naar de kritiek die heel vaak te horen is als het gaat over de almacht van PSG in Frankrijk. Volgens de criticasters worden ze kampioen in een "boerencompetitie", ofwel een competitie waar het niveau erg laag ligt.

   

  Maar na gisterenavond staan er nu twee Franse clubs in de halve finales van de Champions League: het PSG van Mbappé en Olympique Lyon. Ze treffen beide een Duits team. De Premier League-teams liggen er dan weer allemaal uit en die competitie wordt nochtans alom geprezen voor haar sterkte.

  De tweet van Mbappé

  Kylian Mbappé en Jason Denayer.