"Seizoen is voorbij, maar verwacht Evenepoel met goede conditie op trainingskamp"

  Het was een ijzingwekkende val zaterdag, maar een dag later heeft ploegdokter Yvan Vanmol een goed oog op het herstel van Remco Evenepoel. "Zoals de situatie nu is, gaan we er van uit dat een operatie niet nodig is."

  Remco Evenepoel lag zondag nog altijd in een ziekenhuis in Italië. Deceuninck - Quick Step communiceerde dat het afwachten is tot hij op een stabiele manier naar België vervoerd kan worden. In ons land zal een orthopedisch chirurg hem onderzoeken.

   

  "Hij zal overgebracht worden naar België om gezien te worden door de orthopedische chirurgen waar we altijd mee samenwerken", zegt Yvan Vanmol aan Sporza. "Zoals de situatie nu is, gaan we er van uit dat een operatie niet nodig is, maar we wachten op het advies van de chirurgen."

   

  Over de rest van het seizoen moet niemand zich nog illusies maken, maar Yvan Vanmol denkt wel dat Evenepoel niets blijvends zal overhouden aan zijn vreselijke val.

  Hij zal zeker 6 weken platte rust nemen, dan mag hij beginnen wandelen en voor hij mag fietsen zullen er twee maanden voorbij zijn gegaan.

  "Hij zal zeker 6 weken platte rust nemen - wat moeilijk zal zijn voor Remco - , dan mag hij beginnen wandelen en voor hij mag fietsen zullen er twee maanden voorbij zijn gegaan."


  "Iedereen weet dat het seizoen voor hem voorbij is, maar ik denk dat hij wel op trainingskamp zal komen met een conditie zoals de andere renners omdat hij al in oktober zal kunnen fietsen."


  Naast een breuk in het bekken liep Evenepoel ook een kneuzing aan de longen op. Zal dat zijn sterke wapen, zijn enorme motor, in gevaar brengen. "Ik denk dat dat in orde komt. Zijn longcapaciteit is niet beschadigd."


  "Er is op geen enkel moment een ademhalingsprobleem geweest of een daling van de zuurstofsaturatie. Dus we gaan er van uit dat die blessure binnen de kortste tijd goed geneest."