Thorup na 0 op 6 voor Gent: "We zoeken iets, maar vinden het niet"

  Jess Thorup staat onder druk bij AA Gent.

  0 op 6 is niet de seizoensstart die ze bij AA Gent voor ogen hadden. Trainer Jess Thorup beseft dat het beter moet. "We zijn zoekende en vinden voorlopig niet", zegt de 50-jarige Deen, die het stilaan warmer onder zijn stoel voelt worden.

  "Speler met X-factor ontbreekt"

  Thorup had tegen KV Kortrijk (1-2-nederlaag) op een reactie van zijn spelers gehoopt na de nederlaag bij STVV, maar die kwam er niet echt. "We hebben de bal heel veel gehad, maar de speler met de X-factor ontbrak. We zijn zoekende en vinden voorlopig niet."

   

  "Op het einde heb ik heel wat offensieve spelers in het veld gegooid en was het een beetje op goed geluk voorzetten en corners trappen. De kwaliteit was er gewoon niet. We kregen wel een aantal kansen, maar scoren lukte niet."

   

  De druk wordt nu weer wat groter. "Dat is de realiteit. We hebben een goed seizoen achter de rug en plots zijn we op zoek naar iets. De druk wordt wat groter en ik heb het gevoel dat het lastiger is voor de spelers dan ik had verwacht. Winnen zal vertrouwen geven, maar op dit moment zijn we op zoek naar iets en komt het niet."

   

  "Twee wedstrijden na mekaar verliezen zorgt uiteraard voor druk, dat ga ik niet ontkennen. Ik ga me niet verstoppen of excuses verzinnen. Ik kan me enkel bezig houden met de voorbereiding van mijn team. Iemand anders beslist dan wel over mijn toekomst."

  Ik ga me niet verstoppen of excuses verzinnen. Ik kan me enkel bezig houden met de voorbereiding van mijn team. Iemand anders beslist dan wel over mijn toekomst.

  "Ik reken Plastoen af op zijn verdedigen"

  Verdediger Ihor Plastoen is voorlopig de Gentse topschutter dit seizoen. Dat is voor Thorup maar bijzaak. "Het is leuk dat Plastoen al twee keer scoorde dit seizoen, maar ik reken hem toch af op zijn verdedigen. En dat is voorlopig niet goed genoeg."


  "We hadden voor het seizoen een doel gemaakt van minder tegendoelpunten, maar het zijn er nu al vier in twee wedstrijden. Dat is niet goed genoeg en is de schuld van het hele team, niet alleen van Plastoen."


  En wat vond Thorup van de prestatie van Davy Roef, die Kaminski verving in doel? "Hij kon niets doen aan de Kortrijkse tegendoelpunten. Hij heeft veel moeten doen en pakte uit met een paar goede reddingen. Ik ben tevreden met zijn prestatie."


  "Ik had vooraf gezegd dat ik op iedereen reken dit seizoen en soms is het nodig om in te grijpen. Roef heeft een goede voorbereiding gehad, het was het moment om hem te brengen."

  We hadden voor het seizoen een doel gemaakt van minder tegendoelpunten, maar het zijn er nu al vier in twee wedstrijden. Dat is niet goed genoeg

  Alles over AA Gent - KV Kortrijk: