Ga naar de inhoud

Evenepoel breekt bekken bij zware val in Lombardije, seizoen is afgelopen

Remco Evenepoel was altijd bij bewustzijn.

Drama in de Ronde van Lombardije. Topfavoriet Remco Evenepoel dook in de afdaling van de Muro di Sormano over een muurtje de diepte in. Hij was altijd bij bewustzijn, maar in het ziekenhuis werd wel een breuk in zijn bekken vastgesteld. Geen WK of Giro dus voor Evenepoel, zijn 2 grote doelen dit seizoen.

Remco Evenepoel blonk in zijn vel bij de start van zijn eerste monument. De voorbije weken had hij zich nadrukkelijk in de favorietenrol genesteld, iets waar hij met veel verve mee omging.

 

Ook in de wedstrijd zelf liep alles perfect voor Evenepoel. Op de Muro di Sormano overleefde hij vlot de schifting. Samen met onder meer Nibali, Mollema en Fuglsang dook hij de afdaling in.

 

Maar op een brugje tuimelde Evenepoel over een muurtje, helemaal het ravijn in. Aanvankelijk was niet duidelijk wat er precies gebeurd was. Een fiets tegen een muurtje was een onheilspellende voorbode van de ijzingwekkende beelden die later volgden.

 

Een paar minuten werd het ergste gevreesd, maar daarna kwam het verlossende nieuws van de organisatie dat Evenepoel bij bewustzijn is. Het medische personeel kon hem op een veilige manier uit het ravijn halen en afvoeren naar het ziekenhuis.

 

De eerste berichten lieten vermoeden dat Evenepoel er slechts met wat kneuzingen vanaf zou komen, maar uiteindelijk blijkt er toch een breuk in zijn bekken te zijn. Bovendien heeft hij een gekneusde long. Evenepoel blijft nog 1 nacht in het ziekenhuis in Como en vliegt dan naar België. Wellicht mag hij een kruis maken over zijn seizoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.