Verontwaardiging in het peloton: "Die afdaling, elk jaar hetzelfde!

De afdaling van de Muro di Sormano heeft zijn bedenkelijke reputatie weer eer aan gedaan in de Ronde van Lombardije. Jan Bakelants en Laurens De Plus gingen er eerder al zwaar onderuit en nu crashte ook Remco Evenepoel zwaar. Ook in de Dauphiné maakten renners hun beklag over de gevaarlijke afdaling.

Iedereen in het peloton weet dat de Muro di Sormano een van de gevaarlijkste afdalingen van het wielerseizoen is, zeker na de zware valpartijen van Laurens De Plus en Jan Bakelants in de Ronde van Lombardije van 2017.

 

Daniel Martin maakte eerder al zijn beklag dat de organisatie ondanks die incidenten geen maatregelen (stootkussens of andere remmers) heeft genomen. Nu Remco Evenepoel zwaar ten val is gekomen, steekt die kritiek opnieuw de kop op.

Dumoulin in Dauphiné: "Levensgevaarlijke afdaling"

Niet enkel in de Ronde van Lombardije was er consternatie over het gevaarlijke parcours. Ook de Dauphiné klaagden de renners achteraf over de route, die onder meer Kruijswijk en Buchmann tot opgave dwongen.

"Die afdaling was levensgevaarlijk, vol met kuilen. Ik ben superkwaad", zei Tom Dumoulin voor de camera van de NOS. "Het was gewoon een geitenpad met grind. Volslagen belachelijk. Het is een schande dat dit nog kan in het moderne wielrennen."

Ook een bizarre aanrijding in de finale zorgde voor heel wat ophef

Verslag Ronde van Lombardije 2017 (vanaf 22'30")