Lawrence Visser promoveert naar op 1 na hoogste categorie van Europese refs

  Lawrence Visser.

  Lawrence Visser.

  Ons land heeft bijna weer een scheidsrechter op het allerhoogste niveau. Lawrence Visser is dankzij sterke prestaties gepromoveerd naar categorie 1, net onder de elitegroep van 25 Europese topscheidsrechters.

  De Europese voetbalbond UEFA evalueert de Europese wedstrijden van zijn refs twee keer per seizoen, in juni en in december. Wie het goed doet, kan promoveren. Wie slecht presteert, kan degraderen.

   

  Lawrence Visser heeft het alvast goed gedaan, want hij is gepromoveerd van categorie 2 naar categorie 1. Ter verduidelijking: de UEFA deelt de refs op in 4 categorieën: categorie elite, 1, 2 en 3.     

   

  Lawrence Visser floot op 9 augustus 2013 zijn eerste wedstrijd in het Belgische betaalde voetbal. Een jaar later maakte hij in 2014 zijn debuut als scheidsrechter in de Jupiler Pro League. In 2017 ontving hij zijn eerste FIFA-badge en werd hij dus internationaal scheidsrechter.

   

  Na 18 maanden op de internationale lijst schoof de UEFA Lawrence Visser in 2019 door naar categorie 2. Nu promoveert hij voor het tweede jaar op rij, naar de wachtkamer van de elitgroep (top 25) die in aanmerking komt voor de Europese topwedstrijden.   

   

  Visser zal in september een match in de Nations League toegewezen krijgen. Hij is de eerste Belgische scheidsrechter sinds Sébastien Delferière die het tot de UEFA-categorie 1 schopt.

  Lambrechts naar categorie 2

  Ook voor Erik Lambrechts is er goed nieuws. Hij promoveert naar de tweede groep en vindt daar met Alexandre Boucaut en Jonathan Lardot twee andere Belgen terug.

   

  "Deze twee promoties zijn voor ons het resultaat van het harde werk dat beide scheidsrechters en hun collega's het voorbije jaar hebben geleverd", aldus het Referee Department van de KBVB.

   

  Scheidsrechters Nathan Verboomen, Bram Van Driessche en Nicolas Laforge zitten in de 3e en laatste Europese categorie.