De Bruyne en Guardiola in koor: "Dit voelt als a same old story"

  Manchester City was als een van de grote favorieten aan de eindfase van de Champions League in Lissabon begonnen, maar alweer werd de kwartfinale het eindstation. Zowel op het gezicht van aanvoerder Kevin De Bruyne als van trainer Pep Guardiola was na afloop meer gelatenheid dan frustratie af te lezen.

  Kevin De Bruyne was in de dubbele confrontatie met Real Madrid telkens bij de uitblinkers van City en ook tegen Lyon zorgde hij voor de goal van de hoop bij 1-1. In het interview na de match tegen Lyon was De Bruyne gelaten. Alsof hij wou zeggen dat hij het niet alleen kan in moeilijke momenten.

   

  "Ik voel me mentaal vermoeid. De eerste helft waren we niet goed, te traag en we vonden geen opties. De tweede helft speelden we wel echt goed, denk ik. We kwamen terug tot 1-1 en creëerden genoeg kansen om te scoren, maar we geven te makkelijk kansen weg."

   

  "Dit voelt als een “same old story”, als ik eerlijk ben. We beginnen elk jaar aan het toernooi om het te winnen, maar we hebben het nog nooit gewonnen. Dit team is heel goed, maar we maken te veel fouten. Dat hebben we heel het jaar gedaan."

   

  "We moeten allemaal naar onszelf kijken en nadenken wat we beter kunnen doen. Ik herhaal: dit is een geweldig team, het beste waar ik ooit in speelde, maar we maken te veel fouten."

   

  "Wat er fout liep? Onze aanpak in de eerste helft liep moeizaam, het zat vast, maar dat kan gebeuren. In de tweede helft deden we het wel goed, maar kleine foutjes betalen we cash. Als Sterling de 2-2 maakt - ik verwijt hem niets, want hij speelde een geweldig seizoen -, maar dat is wel het verschil: 2-2 of 1-3. Zij scoren wel."

   

  "We moeten beter doen, want op deze manier hebben we de Premier League, FA Cup en de Champions League verloren. Dit team moet proberen overal de beste te zijn en dat waren we niet dit jaar. Iedereen moet eens nadenken."

  Dit is een geweldig team, het beste waar ik ooit in speelde, maar we maken te veel fouten.

  "Money rules the game"

  Dat de coronacrisis een rol speelde in de prestatie van City ontkende Kevin De Bruyne. Maar hij had wel nog een niet mis te verstane boodschap voor de voetbalbestuurders.

   

  "Covid heeft niets met deze match te maken, want tegen Real speelden we wel goed. Covid zal misschien wel volgend seizoen beïnvloeden, want we hebben geen vakantie."

   

  "FIFA, UEFA en FA moeten eens voor de spiegel staan en nadenken over de situatie. Nu is iedereen oké, maar hoe zullen spelers zich over 6 maanden voelen? Zowel fysiek als mentaal? Money rules the game."

  Guardiola: "Het is wat het is"

  Ook Pep Guardiola stond gelaten de pers te woord. Geen Spaanse furie, maar eerder een trainer die moe oogde. "Het is wat het is", zei Guardiola. "Er komt een dag dat we de vloek van de kwartfinales doorbreken en de halve finales halen."

   

  "De eerste 20 minuten vonden we de ruimtes niet. De laatste 20 minuten waren goed. We hadden het gevoel dat we beter waren in de tweede helft, maar in dit toernooi moet je perfect zijn."

   

  "Een fout op Laporte bij de 1-2? Ik wil daar niet over praten. Dan lijkt het weer dat ik klaag en excuses zoek."  

  Guardiola samengevat in een tweet: