Vertonghen tekent bij Benfica: "Witsel heeft geholpen bij mijn keuze"

  Jan Vertonghen heeft zijn krabbel gezet bij Benfica tot 2023.

  Jan Vertonghen heeft zijn krabbel gezet bij Benfica tot 2023. Na 8 jaar bij Tottenham in de Premier League gaat de 33-jarige Rode Duivel Portugese lucht opsnuiven. 

  Jan Vertonghen zette enkele weken geleden definitief een punt achter zijn hoofdstuk van 8 jaar bij Tottenham. In Londen lag er geen nieuw contract meer klaar voor de verdediger.

   

  Na wat wikken en wegen heeft Vertonghen de Italiaanse interesse weggewuifd en gaat hij voor een Portugees avontuur. De Rode Duivel tekent een contract tot 2023 bij Benfica, vorig jaar de runner-up na FC Porto.

   

  "Ik kwam naar hier om trofeeën te winnen", steekt Vertonghen zijn ambitie niet onder stoelen of banken. "Ik wil de club aan de titel helpen. Ook in de Champions League kunnen we een rol spelen. Als je naar het team kijkt, kunnen we dat bereiken."

   

  Vertonghen stak zijn licht op bij Axel Witsel, die één seizoen in Lissabon speelde. "Ik heb Witsel eens gebeld", verklapt hij. "Hij was heel positief en heeft me geholpen om mijn keuze te maken. Voorlopig heeft hij niet gelogen."

   

  "Ik speelde 6 jaar bij Ajax en 8 jaar bij Tottenham. Ik zoek stabiliteit en continuïteit als voetballer en dat bood Benfica me aan. Ik voelde veel vertrouwen van het bestuur en dat wil ik ook terugbetalen met trofeeën."