Ga naar de inhoud

Barcelona gaat door het stof: "De bodem is bereikt. Er is nood aan verandering"

Verdediger Gerard Piqué.

Met termen als "historisch" moet voorzichtig omgesprongen worden, maar de kwartfinale tussen FC Barcelona en Bayern München is er eentje voor de geschiedenisboeken. De Catalaanse grootmacht likt zijn wonden nadat het tot op het bot vernederd werd.

Verdediger Gerard Piqué speelde geen verstoppertje na het laatste fluitsignaal. "Het was een vreselijke wedstrijd. Ik schaam me zo diep. Dit is zo pijnlijk, maar hopelijk dient het ergens voor."

 

"We moeten met z'n allen nadenken. Deze club heeft nood aan verandering. We moeten niet spreken over spelers of coaches, de club moet in alle geledingen veranderen."

 

"Niemand is onaantastbaar. Ikzelf ook niet. Er is nood aan vers bloed. Als het moet, dan ben ik de eerste die vertrekt."

 

"We hebben de bodem bereikt. We moeten nu kijken naar wat de beste oplossing is voor Barcelona."

 

Voor T1 Quique Setién lijkt een exit onvermijdelijk. "Dit komt zo hard aan. De einduitslag is misschien wat overdreven, maar Bayern München verdiende wel heel veel doelpunten. Ze waren zo doeltreffend", reageerde de coach.

 

"We zijn enorm gefrustreerd en er moeten beslissingen voor de toekomst genomen worden. Barcelona is zo'n grote club. Zo'n nederlaag veroorzaakt veel schade en er moet iets veranderen, zeker en vast."

 

"Iedereen vraagt zich nu af of ik hier nog kan blijven. Dat hangt niet van mij af. Er moet nagedacht worden. Deze nederlaag is zo vernederend."

Preses: "Beslissingen zijn nodig na rampavond"

Ook voorzitter Josep Maria Bartomeu werd al snel voor de microfoon gesleurd. "Dit raakt iedereen in de club. We hebben ons niet gepresenteerd als het team dat we zijn, als de club waar we voor staan. Dat spijt ons."

 

"Dit was een rampavond en nu moeten er beslissingen vallen. Sommige zaken hadden we al moeten doorduwen, andere punten zullen de komende dagen volgen. De positie van onze coach? Daar praat ik vandaag liever niet over."

Treurnis in de kleedkamer:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.