Portland verovert ticket voor "play-off voor de play-offs" na thriller

  Damian Lillard vecht om de bal met Caris LeVert.

  De Portland Trail Blazers hebben zich verzekerd van de 8e plaats in het Westen en de bijbehorende "play-in"match tegen de Grizzlies. Damian Lillard was tegen Brooklyn nog maar eens de grote man bij Portland.

  Damian Lillard kwam na matchen met 51 en 61 punten met het vertrouwen op zenit naar de kraker tegen de Brooklyn Nets. De "Dame" ontgoochelde met 42 punten opnieuw niet. Lillard pakte onder meer uit met een driepunter vanaf de middenlijn (niet eens op de buzzer). Dit handelsmerk leverde hem al eerder de bijnaam "Logo Lillard" op, aangezien hij vaakt scoort vanaf het NBA-logo.

   

  Een gezondheidswandeling was het trouwens allerminst tegen de Brooklyn Nets. In de laatste minuut waren de Nets tot op 1 punt genaderd, maar de Trail Blazers slaagden erin die kloof  tot op het einde te houden: 134-133.

   

  Portland is als nummer 8 in het Westen nu zeker van de play-offs vóór de play-offs, de zogenoemde play-ins. Tegenstander worden hiervoor de Memphis Grizzlies. Als Portland zaterdag Memphis verslaat, mag het naar de echte play-offs. Als het verliest, is er zondag een rematch. De winnaar hiervan stoot door.

  Lillard met een achteloze driepunter vanaf de middenlijn

  Reeks van San Antonio komt tot een einde

  De overwinning van Portland betekent ook dat de San Antonio Spurs de play-offs niet halen. Dat is voor het eerst in 23 jaar. Coach Gregg Popovich was er al die tijd bij, maar toen de journalisten hem erop wezen dat de reeks is afgebroken, gebaarde hij aanvankelijk van krommenaas. "Over welke reeks hebben jullie het?"