Jordi Cruijff is terug in China als coach van Shenzhen

  Jordi Cruijff heeft na zijn vertrek bij Ecuador, waar hij geen enkele match trainer was, niet lang naar een nieuwe werkgever moeten zoeken. Bij Shenzhen FC is hij de opvolger van Roberto Donadoni.

  De 46-jarige Cruijff komt zondag aan in China en zal in verband met de corona-uitbraak eerst in quarantaine gaan. Hij wordt bij zijn nieuwe werkgever bijgestaan door assistent-coach Zhang Xiaorui en door Gao Lin, die ook de aanvoerder is van de ploeg.

   

  "Cruijff heeft lange tijd gewerkt bij Europese clubs ophet hoogste niveau, begrijpt de dynamiek van het wereldvoetbal, heeft uitgebreide ervaring op het gebied van teammanagement en coaching en is bekend met de Chinese Super League", aldus de club.

   

  China is geen onbekend land voor Cruijff. In 2018 stapte hij halverwege het seizoen in bij Chongqing Lifan en wist degradatie uit de Chinese Super Liga af te wenden. In het seizoen daarop leidde hij het team naar een plaats in de top 10 van de competitie.