Goed nieuws voor de voetbalfan: Play Sports en Eleven Sports bereiken akkoord

  De klanten van Telenet hoeven geen match meer te missen.

  De Belgische voetbalsupporters zitten niet langer op hun honger: net voor de start van de tweede speeldag in de Jupiler Pro League heeft rechtenhouder Eleven Sports een akkoord gevonden met Telenet (Play Sports) over de distributie van de Belgische voetbalmatchen. Ook over een programma voor de samenvattingen is er witte rook.

  "Telenet en Eleven Sports hebben een overeenkomst bereikt voor de uitzendrechten van de nieuwe Eleven Pro League kanalen. Dat betekent dat Play Sports-abonnees het Belgisch voetbal vanaf vandaag, 14 augustus, kunnen kijken via hun vertrouwde sportpakket. Telenet verontschuldigt zich voor het feit dat klanten de eerste speeldag niet konden zien via hun vertrouwde zender", lezen we in het persbericht. Afgelopen weekend waren de Belgische voetbalmatchen niet te bekijken voor de abonnees bij Telenet.

   

  "Door deze overeenkomst kan Telenet zijn Play Sports-abonnees geruststellen dat ze opnieuw de matchen van de Belgische competitie live kunnen volgen op Play Sports vanaf deze avond."

   

  "Klanten kunnen terecht op de drie nieuwe Eleven kanalen, te vinden op de plaats van de huidige Play Sports 6, 7 en 8 kanalen. De live voetbalwedstrijden van de Jupiler Pro League, maar ook de matchen van 1B, de Supercup en de Women Super League worden hier uitgezonden."

   

  "Ook voor de samenvattingen werd een overeenkomst bereikt. SBS zal met Sports Late Night ook de komende seizoenen de samenvattingen brengen." Die zullen worden uitgezonden bij Vier, een zender van Telenet-dochter SBS.