Final 8 van Euro Hockey League in oktober geschrapt

  Ook volgend seizoen zal de EHL niet in zijn normale format plaatsvinden.

  De eindfase van de Euro Hockey League, die in oktober in Amsterdam met 8 teams zou plaatsvinden, zal dit jaar niet doorgaan. Dat maakte de Europese hockeyfederatie (EHF) vandaag bekend. De onzekerheid door de coronacrisis gaf voor de organisatie de doorslag.

  De laatste acht deelnemende teams zouden initieel tijdens het paasweekend strijden om de titel, maar de Final 8 werd uitgesteld vanwege het coronavirus. De EHL had gehoopt om de Final 8 te organiseren van 14-18 oktober in Amsterdam, maar dat blijkt door de coronacrisis finaal niet mogelijk.

   

  "Het is met pijn in het hart dat we deze beslissing nemen. We hoopten de Europese hockeygemeenschap te kunnen samen brengen om onze sport te vieren in de belangrijkste clubcompetitie van de wereld in het hockey", luidt het.

   

  "We stellen vast dat de landen van de verschillende clubs hun eigen verschillende reisadviezen hebben, wat het moeilijk maakt voor de EHL en de clubs om zich te organiseren in lijn met de overheidsvoorschriften. Niet alle clubs zouden kunnen afreizen naar Amsterdam, iets wat we ten alle kosten wilden vermijden."

  Uitzonderlijk format in seizoen 2020-2021

  Ook volgend seizoen zal de EHL niet in zijn normale format kunnen plaatsvinden. "Omdat het niet mogelijk zal zijn om deel te nemen aan de eerste ronde van het evenement in oktober, zullen er daarom uitzonderlijk het volgende seizoen drie competities plaatsvinden met Pasen: de EHL Final 12 voor heren, de EHL Final 8 voor dames en een nieuwe EHL-beker voor heren."

   

  De Women's EHL Final 8 zal worden gespeeld van 1 april tot 5 april.
  De EHL Final 12 voor heren vindt plaats van 31 maart tot 5 april met 12 teams uit negen landen. België krijgt twee vertegenwoordigers, namelijk Léopold en La Gantoise. 

   

  Dit jaar was Léopold de enige Belgische club die nog in de running was om de belangrijkste Europese hockeytrofee. Vorig jaar wonnen de Waterloo Ducks, als eerste Belgische team ooit, de EHL.