Opvallende transfers in Deinze: "Door corona zullen we nog zaakjes kunnen doen"

  Voorzitter Denijs Van De Weghe: "We hebben nog veel vragen over die beloften"

  SK Deinze verraste gisteren vriend en vijand met de komst van Ronald Vargas en Renato Neto. Heeft een club uit 1B wel budget voor zulke namen? "Ze zijn zeker niet zo duur", vertelt de ambitieuze voorzitter Denijs Van De Weghe. Hij is ook niet opgezet met de komst van de beloften van Club Brugge.

  "Vargas en Neto waren opportuniteiten"

  Deinze pakt uit met een aantal opvallende transfers. Eerst waren er al die van William Dutoit en Siebe Blondelle. Nu werd ook de komst van Ronald Vargas en Renato Neto bevestigd. "Deze spelers kunnen ons zeker nog wat extra geven en zijn zeker niet zo duur", vertelt Van De Weghe.

   

  "Ze konden naar het buitenland, maar omdat hun familie in Vlaanderen thuis is, willen ze liever hier blijven. Door corona gaan we zeker nog wat zaakjes kunnen doen. We hebben voorlopig 21 spelers, dus er kunnen er zeker nog wat bij."

   

  Op dat vlak was er sprake van Milicevic van Eupen en Akpala van Oostende. De link met Oostende is vrij logisch gezien de gewezen boekhouder van de Kustploeg, Kenny Victoor, nu bij Deinze werkt als CEO en dat Patrick Orlans (ook al ex-KVO) het commerciële aspect in handen heeft. "We wilden liever jong en Belgisch kopen, maar als die buitenkansen zich voordoen, laten we die niet liggen."

  "Mogen spelers uit de A-kern van Club ook meedoen? Want dat is competitievervalsing"

  Als we Van De Weghe vragen naar de favorieten voor de titel in 1B, dan zegt hij zonder verpinken "Union". "Die hebben het grootste budget en hebben zich ook serieus versterkt. En dan volgen Westerlo en het vernieuwde Lommel. En dan komen wij, die vierde plaats moet voor ons zijn."

   

  "RWDM, Seraing en Lierse kennen we nog van vorig jaar. RWDM is ook wel versterkt, maar die kunnen we aan. Vierde zou mooi zijn, nog hoger geweldig."

   

  Een van de concurrenten in 1B wordt de belofteploeg van Club Brugge. Daar is Van De Weghe niet meteen mee opgezet. "Er zijn nog zoveel vragen. Wat zijn beloften? U23? U21? En mogen er ook spelers uit de A-kern meedoen? Dat laatste zou zeker voor competitievervalsing zorgen. We willen dringend antwoorden op onze vragen."

   

  Vorig weekend hebben de beloften van Deinze die van Club Brugge verslagen. "De beloften mogen ook niet stijgen of dalen, wat ook al nergens op slaat. Die beloften gaan schrikken van het niveau in 1B, neem dat maar van mij aan."

  Union is mijn grote favoriet.

  Denijs Van De Weghe