Tom Dumoulin over Wout van Aert: "Het zo afmaken, dat is bijzonder"

Tom Dumoulin (l) was gisteren van goudwaarde voor Wout van Aert (r).

Tom Dumoulin loodste gisteren met plezier Wout van Aert naar de ritzege in de eerste etappe van de Dauphiné. "Hij zit echt in een uitzonderlijke vorm en hij krijgt de komende weken weinig kansen meer", zegt de Nederlander.

Jumbo-Visma wil dit jaar niet alleen de Tour de France winnen, ook in het Critérium du Dauphiné is de eindzege het doel. Maar de kopmannen Primoz Roglic, Steven Kruijswijk en Tom Dumoulin werkten gisteren graag voor Van Aert.

 

"Wout krijgt de komende weken wellicht niet veel kansen meer, omdat deze Dauphiné heel zwaar is en we in de Tour alles op het klassement zetten. Hij wou er echt voor gaan en de eerste etappe was een mooie kans", zegt Dumoulin.

 

"Hij zit echt in een uitzonderlijke topvorm en dan is het fijn om dit met zijn allen te presteren. Op de klim hebben Primoz en ik een paar aanvallen beantwoord. Steven reed dan door tot bovenop de klim en ik heb dan de laatste 800 meter voor mijn rekening genomen. Dat Wout het dan zo afmaakt, is dan wel heel bijzonder."

Wout zit echt in een uitzonderlijke topvorm en dan is het fijn om dit met zijn allen te presteren.

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin is zelf ook met een doel afgezakt naar de Dauphiné. Vorige week reed hij in de Tour de l'Ain vooral in dienst van Primoz Roglic. "Ik rijd voor het beste team ter wereld van het moment en dat is een speciaal gevoel."

 

"Hier gaan we ook vol voor de eindzege. Primoz heeft getoond dat hij goed is, Steven is ook in vorm en ik verbeter elke dag. Ik ga zeker voluit voor een goed klassement. Als dat lukt, zal mijn vorm nog beter worden."

Zo loodste Tom Dumoulin Wout van Aert naar de ritzege:

Van Aert ziet in hotelkamer ploegmaat Bennett winnen in Italië

Critérium du Dauphiné
-
ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
1wegwedstrijdChambon-sur-Lac - Chambon-sur-Lac158 kmLaporteLaporte
2wegwedstrijdBrassac-les-Mines - La Chaise-Dieu167,3 kmAlaphilippeLaporte
3wegwedstrijdMonistrol-sur-Loire - Le Coteau194,1 kmLaporteLaporte
4individuele tijdritCours - Belmont-de-la-Loire31,1 kmBjergBjerg
5wegwedstrijdCormoranche-sur-Saône - Salins-les-Bains191,1 kmVingegaardVingegaard
6wegwedstrijdNantua - Crest-Voland170,2 km
7wegwedstrijdPorte-de-Savoie - Col de la Croix de Fer147,9 km
8wegwedstrijdLe Pont-de-Claix - La Bastille152,8 km