Tom Boonen: "Had al snel door dat Wout van Aert geen eendagsvlieg was"

  Tom Boonen en Wout van Aert

  Eentje uit de oude doos: Tom Boonen (m) en Wout van Aert (r) 4 jaar geleden op het criterium in Antwerpen. Je herkent ook Jasper Stuyven, Filippo Pozzato en Iljo Keisse.

  Tom Boonen (39) is niet snel onder de indruk, maar voor Wout van Aert doet hij zijn petje toch af. "Van zijn niveau kunnen veel renners alleen maar dromen", weet de voormalige wielerkampioen.

  Met winst in de Strade Bianche, in Milaan-Sanremo en in de openingsrit van de Dauphiné heeft Wout van Aert stevig uitgepakt de voorbije dagen.

   

  "Wout heeft me niet echt verrast, omdat ik weet waartoe hij in staat is", reageert Tom Boonen. "Dat hij het nu 3 keer op een rij voor mekaar krijgt, vind ik knap. Zeker met zijn sprint in Sanremo heeft hij indruk gemaakt."

   

  Als Kempenbroeders hebben Boonen en Van Aert nog samen trainingstochtjes gereden. "Ik had al snel door dat Wout geen eendagsvlieg zou zijn op de weg", getuigt Boonen. "Na zijn valpartij vorig jaar leek dat iets moeilijker te worden, maar van zijn niveau nu kunnen veel renners alleen maar dromen."


  "Die extra rustperiode tijdens de coronabreak heeft hij optimaal gebruikt om de laatste puntjes op de i te zetten."

  Ik had al snel door dat Wout geen eendagsvlieg zou zijn op de weg.

  Tom Boonen

  VIDEO: Tom Boonen over Wout van Aert