Remco Evenepoel: "Heel jammer dat WK in Zwitserland geschrapt is"

  Remco Evenepoel stond de media vandaag te woord vanuit Italië.

  Remco Evenepoel baalt dat het WK wielrennen eind september niet in Zwitserland kan plaatsvinden. "Ik heb specifiek op steile klimmetjes getraind. Maar ik heb er vertrouwen in dat de UCI een gelijkaardig parcours zal vinden", vertelt Evenepoel.

  De organisatie van het WK in Aigle en Martigny maakte gisteren bekend dat er geen WK komt op Zwitserse bodem.

   

  Een tegenvaller voor Remco Evenepoel, die gebrand was om te scoren in de lastige weg- en tijdrit.

   

  "Het is heel jammer dat het WK wielrennen in Zwitserland niet doorgaat", zegt de vicewereldkampioen tijdrijden van vorig jaar.

   

  "Ik was  specifiek aan het trainen op steile klimmetjes, omdat de beklimmingen op het WK-parcours echt wel steil waren."

   

  "Maar ik heb gelezen dat de UCI naar een gelijkaardig parcours aan het zoeken is en ik heb er alle vertrouwen in dat dat de UCI zal lukken."

  Over Jakobsen: "Enorme opluchting dat hij er doorgekomen is na doodsmak"

  Behalve het geschrapte WK was er gisteren ook veel goed nieuws te rapen. Evenepoels ploegmakker Fabio Jakobsen mocht het ziekenhuis in Polen verlaten en wandelde volledig zelfstandig naar het vliegtuig dat hem overbracht naar Nederland.

   

  "Fabio is een enorm sterke beer", zegt Evenepoel. "Hoe ik me nu voel over de situatie is dag en nacht verschil tegenover hoe ik me voelde de nacht na het ongeval."

   

  "Ik denk dat Dries (Devenyns) en ik die nacht zelf maar 2 uurtjes vast geslapen hebben. Elke 10 minuten trokken we onze ogen open. Ik zag de hele tijd het beeld van de valpartij opnieuw voor mij, hoe alles in het rond vloog."

   

  "Het is een enorme opluchting dat mijn ploegmakker er zo doorgekomen is na zo’n doodsmak. Ik kan enkel maar respect hebben voor zijn vechtlust."

  Hoe ik me nu voel over de situatie met Fabio is dag en nacht verschil tegenover hoe ik me voelde de nacht na het ongeval.

  Remco Evenepoel

  Over Van Aert: "Trots dat we zelfde nationaliteit hebben"

  Evenepoel had ook nog woorden van bewondering voor Wout van Aert. "Als je ziet met hoeveel kracht hij zijn wedstrijden wint, dat is geweldig."

   

  "In de Strade Bianche reed Wout op een fantastische manier weg. In Milaan-Sanremo en de Dauphiné gisteren toonde Wout dat hij een enorm eindschot heeft."

   

  "Een goede sprint hebben is altijd een pluspunt in de finale van een wedstrijd, het geeft je heel veel zelfvertrouwen."

   

  Evenepoel en Van Aert steken er met kop en schouders bovenuit in de eerste koersweken. "Ik kan enkel maar trots zijn dat Wout en ik dezelfde nationaliteit hebben."

   

  "Het is goed voor het Belgische wielrennen om te zien dat alle landgenoten heel goed presteren de laatste weken." 

  De leeuw en de welp: